Šport > Košarka
24 ogledov

Tony Parker postal francoski športnik leta

Francois Hollande Tony Parker EPA
Francoski športni časnik L'Equipe je an tradicionalnem izboru razglasil najboljšega športnika Francije preteklega leta. Drugič v kariero so to čast dodelili košarkarju Tonyju Parkerju.

Oragnizator igre ekipe San Antionio Spurs je to nagrado osvojil drugič v karieri, prvič ga je ta čast doletela pred desetimi leti. Letošnjo nagrado si je Tony Parker prislužil z odličnimi predstavami v francoskem dresu na evropskem prvenstvu v košarki, ki ga je gostila Slovenija. Francija se je na tem prvenstvu prvič veselila naslova prvaka, Parker pa je bil tudi izbran v najboljšo peterico prvenstva. 

"Tony Parker je brez vsakega dvoma velik šampion in velik športnik, zato sem zelo vesel, da so pri časniku L'Equipe prepoznali vse njegove kvalitete, zaradi katerih je tudi reprezentanca naredila ključno razliko. Je eden redkih športnikov, ki so sposobni šport, v katerem delujejo, pripeljati na najvišjo raven, v tem času je postal tudi ikona košarkarjem in košarkaricam ter velik zgled," je bil zadovoljen predsednik francoske košarkarske reprezentance Jean-Pierre Siutat.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.