Šport > Nogomet
25 ogledov

Tony Pulis doma debitiral z zmago

Marouane Chamakh po zadetku na tekmi med Crystal Palace in West hamom Reuters
Na prvi tekmi 14. kola angleške elitne divizije sta se pomerila Crystal palace in West Ham. Domači so z zadetkom Maročana Chamakha vknjižili pomembne tri točke, večina tekem pa bo na sporedu v sredo.

Štirinajsto kolo angleške premier lige sta otvorila dva kluba, ki jima v tej sezone ne gre vse po načrtih. Crystal Palace, ki se bori za obstanek, je gostil West Ham, ki prav tako trenutno zaseda rep prvenstvene lestvice. Na tej tekmi se je pred domačimi navijači prvič v vlogu trenerja predstavil novi strateg Palaca, Tony Pulis, in to na najlepši možen način.

Prvi polčas ni postregel z veliko akcije in lepimi priložnostmi, a so gledalci prav takrat videli ključni trenutek tekme. Po neuspešni podaji iz kota je vezist domačih Barry Bannan prišel do odbite žoge in z visoko podajo v kazenski prostor našel napadalca Marouana Chamakha. Ta je z glavo le malce spremenil pot žoge in premagal vratarja West Hama Jussija Jaaskelainena.

Finski vratar je bil sicer precej razpoložen in je v drugem polčasu ubranil nekaj izjemno zrelih priložnosti Crystal palaca, med drugim tudi strel Camerona Jeroma, ki se je sam znašel pred njim. A tudi tokrat je bil napad West Hama precej neučinkovit in izid se do konca tekme ni več spremenil. Crystal Palace se je s pomembnimi tremi točkami odlepil z dna lestvice in nekoliko znižal zaostanek za odrešilnim 17. mestom.

Angleško prvenstvo, 14. kolo:

Crystal Palace : West ham 1:0 (1:0)
Chamahk (42)

Sreda ob 20.45:
Arsenal - Hull City
Liverpool - Norwich
Manchester United - Everton
Southampton - Aston Villa
Stoke City - Cardiff City
Sunderland - Chelsea
Swansea - Newcastle

Ob 21.00:
Fulham - Tottenham
West Brom - Manchester City

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.