Slovenija
34 ogledov

"Topel obrok za vsakega šolarja"

prehrana Anže Petkovšek
Siti besed in ZPMS pozivajo šole in starše, ki še potrebujejo pomoč pri financiranju šolske prehrane, da pošljejo prošnje.

Pobudnik akcije Siti besed/September 2013 Studio Marketing JWT in partner Zveza prijateljev mladine Slovenije (ZPMS) pozivata šole in starše, ki še potrebujejo pomoč pri financiranju malice in kosila za pomoči potrebne šolarje, da pošljejo prošnje. Do sedaj so na osnovi zahtevkov šol izplačali sredstva za malico ali kosilo za 528 šolarjev.

Z akcijo so pobudniki začeli 23. oktobra lani, še pred uveljavitvijo novega zakona o šolski prehrani, po katerem je do subvencij upravičenih več šolarjev in dijakov. Kljub temu pobudniki akcije menijo, da je akcija še potrebna, saj so njen cilj siti otroci, malica pa je samo eden od obrokov v času, ki ga otroci preživijo v šoli.

Predsednica komisije za socialno humanitarna vprašanja pri ZPMS je Anita Ogulin povedala, da v marsikaterem primeru v šolah niso vedeli, da so otroci lačni. S pomočjo prošenj staršev so prišli so pravih podatkov o otrocih, ki potrebujejo pomoč.

Z akcijo želijo organizatorji zagotoviti zdravo malico in zdrav topel obrok oziroma kosilo za vsakega šolarja.

Komentarjev 1
  • privat 09:29 21.februar 2013.

    Vsak otrok mora imeti zagarantirano brezplačno prehrano in šolske potrebščine!! Vse drugo je kriminal...