Vizita za živali > Novice
75 ogledov

Topli dnevi privabijo mucke na okna

Mačka na okenski polici Profimedias
Prav v poletnih mesecih številni mačji skrbniki dovolijo, da njihova mucka dneve preživlja na okenski polici. A pri tem nanje preži nevarnost ...

Čeprav veljajo mačke za agilne živali, se pogosto zgodi, da padejo z okenske police in se pri tem poškodujejo ali celo poginejo.

Ko mačka pade iz okenske police z visokega nadstropja, tega ne naredi namenoma. Mačke iz nevarne višine ne bodo prostovoljno skočile, saj vedo, da je to nevarno. Mačke ponavadi padejo zaradi pomanjkanja koncentracije. Lahko se preveč osredotočijo na neko dogajanje, denimo na ptico, lahko pa le izgubijo ravnotežje in nerodno stopijo. Pogosto lahko padejo tudi med samim spanjem.

Kremplji ne pomagajo 

Mačji skrbniki pogosto pozabljajo na nekaj zelo pomembnega. Če mačka spi na drevesu, se bo ob morebitni neprevidnosti lahko rešila. S kremplji se bo prijela drevesa in ne bo padla v globino. Mačka pa ne ve, da v okensko polico ne more zapičiti krempljev.

Čeprav bo mačka po padcu najverjetneje pristala na nogah, to ni zagotovilo za preprečevanje poškodb ali smrti. Zaradi močne sile ji to morda ne bo pomagalo. Poleg tega so lahko padci z nižjega nadstropja včasih še bolj nevarni, saj nima dovolj časa, da se obrne.

Če mucka preživi padec, pa nanjo prežijo nove nevarnosti. Sama bo pristala v novem svetu, ki je polno tujih ljudi, avtomobilov in psov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.