Šport > Nogomet
17 ogledov

Topničarji so se izvlekli na Old Traffordu

Olivier Giroud EPA
V prvi tekmi 12. kola je Manchester United gostil Arsenal. Dvoboj se je končal brez zmagovalca.

Na derbiju angleškega prvenstva je bil Manchester United blizu vseh treh točk proti Arsenalu, vendar so topničarji s svojim edinim strelom na tekmi izenačili v 89. minuti na 1:1. Londončani bi se sicer z zmago vsaj za nekaj časa povzpeli na prvo mesto.

Dvoboj je bil kot se za derbi spodobi zelo bojevit, a nevtralni gledalci vsaj ob napadalnih akcijah obeh moštev niso prišli na svoj račun. Gostje so bili blizu zadetka sredi prvega polčasa, ko se je Alexis Sanchez znašel povsem sam le nekaj metrov od gola, a je bodisi slabo zadel žogo bodisi je s podajo iskal še Aarona Ramseyja na drugi vratnici in okroglo usnje je zletelo mimo domačih vrat. Kasneje je na drugi strani nevarno dolgi kot s kakšnih 20 metrov iskal Juan Mata, a je Petr Čech žogo uspel odbiti v kot. Še pred tem so domači nogometaši in gledalci zahtevali enajstmetrovko, ko je ob Nachu Monrealu padel Antonio Valencia, a je sodniška piščalka ostala nema. Jose Mourinho je ob takšni odločitvi ponorel in ob stranski črti uprizoril šov gestikulacij.

V drugem polčasu so bili domačini podjetnejši in nevarnejši. Kljub temu si dolgo niso pripravili pravih priložnosti, v 68. minuti pa so le okronali svojo premoč. Paul Pogba je začel akcijo na desni strani. S podajo je našel Anderja Herrero, novopečeni španski reprezentant pa je z močno povratno podajo našel samega Mato, ki je s 14 metrov poslal žogo v nebranjeni del mreže.

United je prevladoval še nekaj minut, kasneje pa se je premaknil v obrambo. Mourinho se je odločil za defenzivno menjavo in namesto Mate v igro poslal Morgana Schneiderlina, Arsene Wenger pa je zamenjal svoje obrambno naravnane veziste. In prav rezervista sta topničarjem prinesla točko. Alex Oxlade-Chamberlain je na desni strani najprej iz igre vrgel Marcusa rashforda in nato na drugi vratnici s predložkom našel Olivierja Girouda. Francoz, ki v tej sezoni še ni zaigral v začetni enajsterici Arsenala, je visoko skočil in z edinim strelom gostov na okvir gola tudi zadel.

Liverpool in City z enakim številom točk

Le z eno osvojeno točko se je moral zadovoljiti tudi do tega kola vodilni Liverpool. Ta je gostoval v Southamptonu, kjer gledalci niso videli zadetkov. Nekdanji član svetnikov Sadio Mane je bil v prvem polčasu najbližje te Fraster Forster, v drugo pa je v zadnjem hipu njegov strel blokiral branilec Virgil van Dijk.

V drugem polčasu Liverpoolova Branilca Philippe Coutinho in Roberto Firmino nista izkoristila pobegov proti golu tekmeca, Nathaniel Clyne pa je ob zaključku dvoboja z glavo meril mimo cilja. Lepo priložnost je zamudil tudi Southampton, nenatančen po strelu z glavo je bil Charlie Austin.

Le točko redsov in Arsenala je izkoristil Manchester City, ki je z gostujočo zmago pri Crystal Palacu ujel Liverpool, na drugem mestu pa obstal zaradi slabše gol razlike. Junak dvoboja je bil Yaya Toure, ki ga je Pep Guardiola prvič v tej sezoni postavil v prvo enajsterico. Katalonec je nekdanjega reprezentanta Slonokoščene obale uvrstil v ekipo šelo po tem, ko se je ta javno opravičil za izjave svojega agenta.

Z jutrišnjo zmago se lahko na vrh lestvice povzpne Chelsea.

Premier League, 12. kolo:

Manchester United : Arsenal  1:1 (0:0)
Mata 69.; Giroud 89.

Crystal Palace : Manchester City  1:2 (0:1)
Wickham 66.; Touré 39., 83.

Everton : Swansea City  1:1 (0:1)
Coleman 89.; Sigurdsson 41./11-m

Southampton : Liverpool  0:0

Stoke City : Bournemouth 0:1 (0:1)
Aké 26.

Sunderland : Hull City  3:0 (1:0)
Defoe 34., Anichebe 62., 84.

Watford : Leicester City  2:1 (2:1)
Capoue 1., Pereyra 12.; Mahrez 15./11-m

Tottenham : West Ham United 3:2 (0:1)
Winks 51., Kane 89., 90./11m; Antonio 24., Lanzini 68./11m

Middlesbough - Chelsea 0:1 (0:1)
Costa 41.

Ponedeljek:
WBA - Burnley

Lestvica:
1. Chelsea 28
2. Liverpool 27
3. Manchester City 27
4. Arsenal 25
5. Tottenham 24
6. Manchester United 19
7. Everton 19
...
14. Leicester City 12
15. Middlesbrough 11
16. Crystak Palace 11
17. West Ham United 11 (-1)
18. Hull City 10
19. Sunderland 8
20. Swansea City 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.