Šport > Nogomet
15 ogledov

Topničarji z eno nogo v Ligi prvakov

arsenal liverpool premier league EPA
Arsenal je na tekmi 31. kola Premier League premagal Liverpool (4:1) in si tako rekoč že zagotovil mesto med štirimi najboljšimi ekipami angleškega prvenstva. Chelsea premagal Stoke City (2:1).

Arsène Wenger je na klopi pustil Dannyja Welbecka, v prvo enajsterico se je vrnil Mesut Özil. Brendan Rodgers je rekonvalescenta Daniela Sturridga uvrstil med rezerviste, v napadu je zaigral Raheem Sterling, ki ga v zadnjih tednih vse bolj povezujejo s prestopom v Arsenal. Lucas Leiva je nadomestil poškodovanega Adama Lallano, Kolo Touré pa kaznovanega Martina Škrtla.

V 37. minuti je Arsenal, po obdobju enakovredne igre, povedel. Héctor Bellerín je prodrl v kazenski prostor z desne, si namestil strel z levico in s plasiranim strelom zadel "malo mrežico" daljšega kota Mignoletovega gola. Liverpool je tako na gostovanjih prejel zadetek po več kot desetih urah igre. 

Že tri minute kasneje so domači podvojili prednost. Özil je izvedel prosti strel z 20 metrov v idealnem položaju za levičarja in natančno zadel v "vratarjev" kot. Pred koncem prvega polčasa so Londončani zadeli še tretjič in praktično odločili zmagovalca. Sánchez je sprejel žogo 20 metrov od gola in že s sprejemom iz igre vrgel Touréja, nato pa silovito udaril z 18 metrov in matiral Mignoleta za visoko vodstvo ob polčasu.

Gostje so imeli po prekršku Héctorja Bellerína na voljo strel z bele točke, s katere je bil natančen Jordan Henderson. Liverpool je pritiskal za preobrat, vse upe pa je v 92. minuti pokopal Oliver Giroud, ki je po podaji Alexisa Sáncheza zabil za končnih 4:1.

Rdeči vragi zanesljivo do zmage

Manchester United je pred domačimi gledalci na Old Traffordu premagal Aston Villo (3:1). Rdeči vragi so povedli v zaključku prvega polčasa, ko je po prodoru Daleyja Blinda uspešno zaključil Ander Herrera. Vodstvo domačih je v 79. minuti povišal Wayne Rooney, ki je v sredini sprejel podajo Ángela di Maríe, žogo ustavil in iz obrata neubranljivo sprožil v mrežo Brada Guzana.

Gostje so minuto zatem uspeli znižati, po podaji Joea Colea je Davida de Geo premagal Christian Benteke. Končni rezultat je z drugim golom na tekmi postavil Herrera, ki je zadel po asistenci Juana Mate.

Angleška liga, 31. kolo, izidi:

Arsenal : Liverpool 4:1 (3:0)
Bellerin (379, Özil (40), Sánchez (45), Giroud (90); Henderson (76/11m)

Manchester United : Aston Villa 3:1 (1:0)
Herrera (43, 90), Rooney (79)

Chelsea : Stoke City 2:1 (1:1)
Hazard (39/11m), Remy (62); Adam (44)

Everton : Southampton 1:0
Leicester City : West Ham United 2:1
Swansea City : Hull City 3:1
West Bromwich : QPR 1:4

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.