Šport > Nogomet
13 ogledov

Topničarji že sanjajo naslov, črn dan v Manchestru

Swansea City Arsenal Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Po sobotnih tekmah angleške Premier League se pojavljajo vprašanja, če je Arsenal končno zrel za naskok na vrh, medtem ko se pri obeh klubih iz Manchestra dvomi še poglabljajo.

"V drugem polčasu smo videli drugačen Arsenal. Veliko bolj učinkovit, z veliko bolj jasnim smislom," je po zmagi nad Swansea Cityjem dejal strateg topničarjev Arsène Wenger, ki se je z Arsenalom ob remijih in porazih konkurentov zavihtel na sam vrh lestvice ob 17. obletnici svojega prihoda v London.

"Imamo mlade igralce, ki se bodo, jasno, izboljšali pri zadnji podaji. Dobili smo tudi (Mesuta) Özila, ki zna oddati podajo v zadnji tretjini igrišča. Tudi (Aaron) Ramsey je mlad fant, veste. Danes sta zadela z (Sergeom) Gnabryjem, skupaj pa imata 40 let!" je še dodal francoski strateg. Toda ali že lahko sanja o naskoku na angleški vrh, prvem po letu 2004?

Ni neumen

Wenger tudi v Walesu ni želel potrditi kandidature svojega moštva, ki je nadaljevalo z izjemnim nizom zmag v gosteh, je pa prikimal, ko je beseda nanesla na "odprto dirko" za letošnji naslov angleškega prvaka in dodal, da bi ljudje mislili, da je "neumen", če bi dejal, da Arsenal nima možnosti. 

Z izjemnim Aaronom Ramseyjem se zdi možno vse – Valižan, ki je ponavadi z redkimi zadetki zgolj skrbel za smrti velikih svetovnih osebnosti, zdaj zadeva tako pogosto, da je z osmimi goli že postavil svoj nov osebni rekord. In to že septembra. Topničarjev pri naskoku na vrh niso zaustavile niti številne poškodbe (Theo WalcottLukas Podolski, Alex Oxlade-Chamberlain in Santi Cazorla).

Dirka, kot je še ni bilo

Konec osemletne pokalne suše je napovedal že "mesijanski" prihod Mesuta Özila, ki je več kot očitno dvignil celoten klub in končno napovedal resen boj za naslov prvaka, s katerim so se v severnem Londonu v zadnjih sezonah zgolj sramežljivo spogledovali.

A dirka bo huda – Chelsea je vrh izgubil z remijem na derbiju proti Tottenhamu, medtem ko sta Manchester United in Manchester City šokantno izgubila proti West Bromwich Albionu in Aston Villi.

Moyes že živi nevarno

"To je bil slab rezultat in slaba predstava," je za klubsko televizijo MUTV dejal vedno bolj zaskrbljeni trener Uniteda David Moyes. Po izjemnem solo zadetku Morgana Amalfitana je proti WBA z novim uspešnim prostim strelom sicer izenačil Wayne Rooney, a je nov solistični vložek Saida Berahina poskrbel za prvo zmago "Baggiejev" na Old Traffordu po letu 1978. United, ki je tri od prvih šestih tekem sezone izgubil prvič po letu 1989, je zdaj šele trinajsti.

"Nikoli nam ni zares steklo. Primanjkovalo nam je intenzivnosti in iskrivosti v naši igri. Ne morem reči, da so si zaslužili zmago," je še dodal Moyes, tarča vedno glasnejših kritik v Manchestru, in to kljub nedavni zmagi v ligaškem pokalu nad Liverpoolom. "Imeli smo veliko napadalcev v ekipi, ampak preprosto nam ne uspeva 'odpreti' nasprotnikov. Po današnji tekmi sem zaskrbljen, ampak čaka nas še veliko tekem in skušali bomo popraviti reči."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.