Svet
16 ogledov

Tornado pred sabo rušil vse po vrsti

Tornado Japonska
1/4
Reuters
V divjanju tornada, ki je danes pustošil po vzhodni Japonski, je bilo ranjenih 63 ljudi in porušenih okoli 110 hiš. Tornado je odkrival strehe in ruval drevesa.

Po podatkih lokalne policije je bilo v mestu Košigaja ranjenih najmanj 63 oseb, med njimi je tudi sedem srednješolk na eni izmed gimnazij, ki jih je tornado presenetil med treningom odbojke in badmintona.

Med ranjenimi je ena oseba huje poškodovana, saj je utrpela poškodbo lobanje.

Ne smejo se vrniti na domove

Z zračnih posnetkov javne televizije NHK je razvidno, da je tornado uničil veliko domov in šol, neko skladišče v mestu Košigaja severno od Tokia pa je močan veter dvignil s temeljev in ga odnesel v sosednje stavbe.

"Urejamo zaklonišča in zaloge prve pomoči," je dejal uradnik gasilske enote v Košigaji. Oblasti so prebivalcem območja, kjer je divjal tornado, prepovedale vrnitev na njihove domove, saj obstaja nevarnost, da se zrušijo.

Vremenski pogoji odlični za nastanek tornadov

Zaradi tornada je v prefekturi Saitama brez elektrike ostalo okoli 33.000 gospodinjstev, še poroča AFP. Vremenski pogoji v regiji so danes zelo nestabilni, je sporočila japonska meteorološka agencija. "Še posebej v nižjih predelih regije lahko topel in vlažen zrak povzroči nastanek tornadov," je dejal eden od meteorologov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.