Slovenija
2172 ogledov

Tornado pri Dunaju

Tornado pri Dunaju Severe Weather Europe
Vremenoslovci tudi za jutri napovedujejo sončen dan z velikimi toplotnimi obremenitvami. Popoldne in zvečer so možne nevihte. V Avstriji danes večja nevihta, v bližini dunajskega letališča so zabeležili tornado.

Kot poroča Facebook portal neurje.si, ki se sklicuje tudi na Severe Weather Europe, pri dunajskem letališču je popoldne prišlo do močnejše nevihte, zabeležili so tudi tornado.


Še naprej velike obremenitve

Kot napovedujejo vremenoslovci na Arsu, jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Posamezne nevihte bodo v zahodni in severni Sloveniji nastale že dopoldne, popoldne in zvečer pa se bodo razširile nad večji del Slovenije in se ponekod zavlekle v noč na sredo. Možna bodo tudi krajevna neurja. Pihal bo jugozahodni veter. Dnevne temperature bodo od 26 do 31, na jugovzhodu do 33 stopinj Celzija.

Predvsem po nižinah v notranjosti Slovenije bo še velika toplotna obremenitev.

V sredo bo v notranjosti Slovenije sprva oblačno s kakšno kapljo dežja, na Primorskem in v Pomurju pa delno jasno. Čez dan bo spremenljivo oblačno, nastalo bo nekaj ploh in neviht. V četrtek bo delno jasno in večinoma suho. Nekoliko manj vroče bo.

V petek se bo oblačnost povečala, pojavljale se bodo krajevne padavine.

V 5- do 10-dnevni napovedi so na Arsu zapisali, da bo v soboto spremenljivo s krajevnimi plohami in nevihtami. Od nedelje naprej kaže na bolj stabilno vreme. Dnevne temperature bodo večinoma med 25 in 30, od torka ali srede naprej pa spet čez 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Harrison 19:56 11.julij 2017.

    ... si spet jedu nore gobe?

  • franke 19:56 11.julij 2017.

    PA TO NI NORMALNO. UMETNO DELAJO TE NEVIHTE IN NOBENEMU NIČ. B A N D A.