Šport > Nogomet
19 ogledov

Tottenham bo podvojil plačo Balu

gareth bale EPA
Angleški Tottenham bo Garethu Balu podvojil plačo in ga s tem poskušal prepričati, da ostane v Londonu.

Tottenham se na vse pretege trudi, da bi v ekipi zadržal prvega zvezdnika Garetha Bala. Valižana je Združenje profesionalnih nogometašev (PFA) izglasovalo za najboljšega igralca v Angliji, zanj pa se najglasneje zanima Real Madrid.

Spursi so odločeni, da Bala odvrnejo od selitve na Pirenejski polotok, zato mu bodo povišali plačo. Povišica pa ne bo simbolične narave, saj naj bi 24-letni napadalni vezist po novem prejemal dvakrat višje plačilo.

Bale med najbolje plačanimi

Plača Valižana, ki so ji španski mediji nadeli naziv ''anti Real Madrid plača'', bo po novem znašala devet milijonov evrov, kar nanese približno 170 tisoč evrov na teden. S tem bi se Bale pridružil druščini najbolje plačanih nogometašev na Otoku. Eden Hazard (Chelsea) zasluži 11 milijonov na leto, Wayne Rooney (Manchester United) in Yaya Touré (Manchester City) pa vsak po deset milijonov.

Predsednik Reala Florentino Pérez se bo ta teden sestal s predstavniki Tottenhama, ko se bo španski prvoligaš na prijateljski tekmi pomeril z Bournemouthom. Čeprav je predsednik kraljevega kluba odločen, da Bala pripelje v Madrid, pa se v Londonu ne bodo pustili kar tako prepričati. ''Nekaj naj bo jasno: Gareth Bale to poletje ne bo zapustil Tottenhama. Nimamo več kaj dodati,'' sporočajo iz Tottenhama.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.