Šport
15 ogledov

Tottenham se je opravičil ''Največjemu''

wayne gretzky tottenham Reševalni pas/Twitter
Londonski nogometni klub se je opravičil Waynu Gretzkyju, ker mu je pred tekmo ligaškega pokala podaril dres, na katerem je bil napačno črkovan njegov priimek.

Legendarni kanadski hokejist, ki sliši na vzdevek ''Največji'' in velja za enega najboljših igralcev vseh časov, se je udeležil nogometne tekme na White Hart Laneu med Arsenalom in Tottenhamom v tretjem krogu ligaškega pokala Capital One Cup.

Severnolondonski derbi si je ogledal s tribune, pred prihodom na stadion pa je dobil le eno navodilo: izogibaj se rdeči! Kanadčan je navodilo upošteval, pred začetkom tekme pa je iz rok legendarnega branilca kluba Ledleyja Kinga prejel dres s številko 99 in njegovim priimkom. No, skoraj.

Kdorkoli je že bil zadolžen za napis, očitno ni vedel, kako se črkuje priimek najboljšega strelca v zgodovini severnoameriške hokejske lige. Namesto 'Gretzky' je tako na dresu pisalo 'Gretsky'. Upokojeni hokejist je kljub zmešnjavi vljudno poziral z majico.

Tottenham je fotografije slavnega gosta objavil na Twitterju, vendar jih je kmalu zatem, ko je spoznal svojo zmoto, izbrisal. ''Iskreno se opravičujemo Waynu Gretzkyju za napako na majici. Nova je že na poti,'' je sporočil londonski klub. Gretzky jim ni zameril. ''Brez skrbi. To se ves čas dogaja,'' je zapisal.

Večer je bil popolna polomija za domačo ekipo. Po debaklu z dresom so morali priznati premoč mestnemu rivalu, za nameček pa so navijači Arsenala uničevali tribune White Hart Lanea, kar bo po vsej verjetnosti pregledala Angleška nogometna zveza (FA).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.