Šport > Nogomet
31 ogledov

Tottenham leta 2017 na novem stadionu

Tottenham novi stadion Tottenham Hotspur
Vodstvo angleškega prvoligaša Tottenham Hotspur napoveduje gradnjo novega domovanja.

White Hart Lane, kot kaže, ne bo več dolgo domovanje londonskega prvoligaša Tottenhama. Klub, ki se je v preteklosti že nekajkrat poskušal preseliti, bo očitno zgradil povsem nov objekt. Poleg dejstva, da njihov trenutni dom ne sodi med arhitekturne bisere, si pri Tottenhamu želijo predvsem povečati kapaciteto stadiona.

White Hart Lane sprejme 36.000 obiskovalcev, novi stadion, za katerega pričakujejo, da bo nared že leta 2017 in bo stal zraven 'starega', pa naj bi jih sprejel kar 58.000. Pri Tottenhamu si s povečanjem števila obiskovalcev tekem nadejajo predvsem finančne koristi, ki bi jim pomagale klub popeljati na sam vrh angleške Premier league.

"Imamo fantastično in močno podporo. Naš trenutni stadion je vedno razprodan in na čakalni listi za letne vstopnice je več kot 47.000 ljudi. Imamo najmanjši stadion med najboljšimi evropskimi klubi in ne morem vam povedati, kako zelo pomemben bi bil nov objekt za našo dolgoročno prihodnost," je projekt predstavil predsednik kluba Daniel Levy.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.