Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Tovornjakar tako pijan, da je vijugal po avtocesti

pijani tovornjakar PU Kranj
Kranjski policisti so okoli pol osme zjutraj prejeli klic, da po gorenjski avtocesti vozi tovornjakar, ki je verjetno "zelo utrujen".

Gorenjski prometni policisti so zjutraj na avtocesti med priključkoma Kranj-zahod in Brnik več kilometrov skušali ustaviti voznika tovornega vozila tujega prevoznika. Ta je bil tako alkoholiziran, da je vijugal po cesti in zelo ogrožal ostale udeležence v prometu.

Za vožnjo je voznik nevarno uporabljal predvsem vozni in odstavni pas, večkrat pa je z delom vozila zapeljal tudi proti prehitevalnemu pasu, na katerem je bil gost promet vozil.

Preizkus alkoholiziranosti je pokazal, da je voznik vozil s približno dvema promiloma alkohola (0,90 mg/l). Med preizkusom se je zelo opotekal, tudi sicer pa je bil vidno pod vplivom alkohola, sporočajo s kranjske policijske uprave.

Voznik je že ponoči krenil iz Nemčije, namenjen pa je bil v Makedonijo. Zaradi močne opitosti pa policistov, ki so ga ustavljali več kilometrov, sploh ni zaznal.

Po postopku je ostal v pridržanju.

Komentarjev 5
  • Johan Spohan 17:42 26.maj 2017.

    Jožica a ga imaš tudi ti alkoholno glavo da ne veš kaj bereš v članku in bluziš o vinjetah.

  • jozicamurn 16:33 26.maj 2017.

    Samo v Sloveniji skoči vinjeta iz 68 eur na 110 eur pri prehodu nove vlade. Vprašajte se katera je prišla na oblast in nam vsilila to drago vinjeto. Še vedno šmrka in je poceni obroke na naš račun v kantini parlamenta.

  • Avatar darklord
    darklord 15:53 26.maj 2017.

    dozivljenska prepoved voznje katerokoli kategorije in ogromna kazen; ko se bo nekajkrat izrekla taksna kazen, bodo zaceli razmisljati....