Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Tovornjak v močnem soncu pred vlak

Nesreča tovornjaka
1/2
PGD Ormož
Zgodaj popoldan je na nezavarovanem železniškem prehodu pri Ormožu prišlo do trčenja med vlakom in tovornjakom.

Nesreča se je zgodila na nezavarovanem prehodu čez železnico v naselju Trgovišču v občini Ormož. Voznik tovornjaka je očitno spregledal, da se mu iz njegove desne smeri približuje vlak. Prišlo je do silovitega trka, pri čemer je vlak tovornjaka zadel v kabino. 

Gasilci in reševalci so iz kabine rešili voznika in ga odpeljali v bolnišnico, po prvih podatkih pa je izven življenjske nevarnosti. Potniki na vlaku niso bili pošodovani.

Gasilci PGD Ormož in PGD Trgovišče so počistili iztekle motorne tekočine in zavarovali kraj dogodka. Kakšna je škoda na infrastrukturi, ni znano, je pa tovornjak povsem uničen. 

Policija še ugotavlja natančen vzrok nesreče. 

V jasnih zimskih dneh je sonce nižje nad obzorjem, kot so vozniki navajeni v toplejših mesecih. Zaradi tega pride veliko prej do zaslepitve, vozniki lahko veliko prej spregledajo nevarnost. Velja torej še dodatna previdnost, predvsem do šibkejših udeležencev v prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.