Slovenija
31 ogledov

Tovšakova ima novo službo

Hilda Tovšak razkrila, da bo znižala cene, ne pa tudi, za koliko. (Foto: IFP) Žurnal24 main
Hilda Tovšak, zoper katero teče več kot deset kazenskih postopkov za čas njenega vodenja danes pokojnega Vegrada, naj bi imela novo službo. Za nekdanjega konkurenčnega gradbinca Strabag naj bi pridobivala posle na Balkanu. Zaradi nje bodo imeli posla "za 15 let". V Strabagu je tudi Lidija Žagar, grobarka Gradisa Celje.

Časnik Finance sklicujoč se na svoje vire poroča, da Hilda Tovšak skrbi za pridobivanje poslov avstrijskega gradbenega koncerna Strabag na Balkanu, predvsem v Bosni in Hercegovini. Tovšakova kot tudi vodilni v Strabagu in njegovi izpostavi v Sarajevu tega niso želeli potrditi, a se Finance opirajo na "verodostojen vir", ki se je v preteklosti v Sarajevu s Tovšakovo tudi sestal.

Tovšakova naj bi pri Avstrijcih uživala velik ugled, imela pa naj bi tudi vse potrebno znanje za pridobivanje poslov na Balkanu. "V sodelovanju s Hildo Tovšak bo zanje na tem območju dovolj dela še za vsaj 15 let," je za časnik povedal neimenovani sogovornik. Tovšakova naj bi posle za Strabag pridobivala tudi v Republiki srbski, Srbiji in Črni gori. Avstijsko gradbeno podjetje naj bi sicer po propadu SCT in Primorja že skorajda povsem obvladovalo bosanski trg naročil.

Prisvajala naj bi si denar za umrlega delavca

Kot je znano, zoper Tovšakovo poteka več kazenskih postopkov zaradi načina njenega vodenja Vegrada. Konec marca je bila tako nepravnomočno obsojena ne leto in dva meseca zaporne kazni zaradi njene vloge pri spornem poslu gradnje kontrolnega stolpa na Brniku, bremenijo jo tudi trditve, da si je prisvajala denar, ki so ga delavci Vegrada zbirali za družino ponesrečenega sodelavca, in mahinacije pri obnovi hiše takratne premierjeve svetovalke Simone Dimic. S svojimi izjavami na račun delavcev, ki so iz Bosne prihajali na začasno delo v Vegrad, je sicer večkrat razburila javnost.

Komentarjev 24
  • primorka 15:51 14.september 2012.

    No, no eden manj "na zavodu ."

  • privat 11:17 14.september 2012.

    njej neostane nič drugega kot arest...

  • mia 09:54 14.september 2012.

    in bližnjim, da je ne bi zagovarjali in bi jo raje ovadili, kot prejemali njena darila.