• Pet 17 do 31 °C
  • Sob 20 do 29 °C
  • Ned 19 do 25 °C
več na vreme.net

Evropska Toyota

0 komentarjev

Toyota se bo bolj posvetila evropskim voznikom

Pri Toyoti bodo okrepili razvojno-inženirski center v Evropi, kar bo pripomoglo k razvoju avtomobilov. Ti bodo bolj po okusu evropskih voznikov.

G. P. / Bruselj

 

Toyota je novo platforma TGNA uporabila pri izdelavi novega kompaktnega križanca C-HR, ki bo avtomobilskemu proizvajalcu omogočila, da bo vozilo bolje prilagodil lokalnim trgom. (Foto: Gregor Prebil)

Pri japonskem proizvajalcu vozil načrtujejo oddelek za razvoj in raziskovanje v Belgiji razširiti na oblikovalski center, hkrati pa bodo okrepili razvojne kapacitete.

Poteza sledi predstavitvi nove platforme TNGA, ki omogoča večjo prilagodljivost tudi kar zadeva dizajn. Tako bi lahko vozila oblikovno bolj prilagodili okusu evropskih voznikov, je pojasnil šef Toyote Europe Johan van Zyl.

"TNGA platforma bo znižala stroške proizvodnje vozil, prihranke pa bomo lahko investirali v prilagoditve za evropski trg," je za Automotive News Europe dejal van Zyl. Po Toyoti prius je na novi platformi kot drugi model v Toyotini ponudbi vozil narejen kompaktni križanec C-HR, ki ga pri nas pričakujemo jeseni.

Novi oblikovalski center bo po zagotovilih šefa evropske Toyote zadolžen predvsem za modele, ki bodo v fazi prenove, prav tako pa bodo še naprej pod svojim okriljem obvladovali oblikovalski studio v francoski Nici.

Vsebine, ki bi vas morda zanimale

Komentarjev (0)

Za oddajo komentarja morate biti prijavljeni!

Morda vas še zanima