Avto
54 ogledov

Toyota se bo bolj posvetila evropskim voznikom

Toyota C-HR Gregor Prebil
Pri Toyoti bodo okrepili razvojno-inženirski center v Evropi, kar bo pripomoglo k razvoju avtomobilov. Ti bodo bolj po okusu evropskih voznikov.

Pri japonskem proizvajalcu vozil načrtujejo oddelek za razvoj in raziskovanje v Belgiji razširiti na oblikovalski center, hkrati pa bodo okrepili razvojne kapacitete.

Poteza sledi predstavitvi nove platforme TNGA, ki omogoča večjo prilagodljivost tudi kar zadeva dizajn. Tako bi lahko vozila oblikovno bolj prilagodili okusu evropskih voznikov, je pojasnil šef Toyote Europe Johan van Zyl.

"TNGA platforma bo znižala stroške proizvodnje vozil, prihranke pa bomo lahko investirali v prilagoditve za evropski trg," je za Automotive News Europe dejal van Zyl. Po Toyoti prius je na novi platformi kot drugi model v Toyotini ponudbi vozil narejen kompaktni križanec C-HR, ki ga pri nas pričakujemo jeseni.

Novi oblikovalski center bo po zagotovilih šefa evropske Toyote zadolžen predvsem za modele, ki bodo v fazi prenove, prav tako pa bodo še naprej pod svojim okriljem obvladovali oblikovalski studio v francoski Nici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.