Avto
23 ogledov

Toyota: focus ni številka 1

Ford focus Gregor Prebil
Potem, ko so pri Fordu objavili novico, da je njihov model focus najbolje prodajan avtomobil na svetu v prvi polovici leta 2013, so se oglasili iz Toyote, kjer trdijo, da je najbolj prodajan njihov model corolla.

Nesoglasja okoli prodaje so se začela že leta 2012. Takrat so se pri Fordu zanašali na podatke ameriške agencije Polk, kjer so ugotovili, da je focus najbolje prodajan avtomobil na svetu, sledi pa mu toyota corolla.

Toyota: Niso upoštevali vseh podatkov

Polemika se nadaljuje tudi letos. Pri Toyoti se spet ne strinjajo z rezultati, ki jih je predstavila agencija Polk in so jih objavili pri Fordu. Po podatkih ameriške agencije, ki spremlja prodajo vozil po svetu, je Ford v prvih šestih mesecih leta 2013 prodala 589.709 focusov, kar je največ med vsemi modeli.

Pri Toyoti so reagirali hitro. Detroit News je objavil podatek japonskega proizvajalca,ki trdi, da je v prvi polovici leta 2013 kupcem predal ključe 590.760 corrol, kar je v primerjavi s ford focusom okoli 1.000 avtomobilov več.

Pri Toyoti menijo, da je Polk naredil napako, saj v svoje rezultate ni vključil podatkov iz vseh svetovnih tržišč. V agenciji so se na to že odzvali in trdno stojijo za svojimi rezultati, hkrati pa dodajajo, da ni običaj, da bi komentirali posamezne izjave proizvajalcev vozil.

Kakorkoli že, Toyoti v uteho ostaja dejstvo, da bo skoraj zagotovo tudi leto 2013 zaključila kot največji svetovni proizvajalec vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.