Avto
90 ogledov

Toyota tudi v Sloveniji vabi na vpoklic

Toyota EPA
Toyotin globalni vpoklic, ki je zajel 3,37 milijona vozil, se ni izognil Sloveniji. Pri slovenskem uvozniku poudarjajo, da gre le za preentivno akcijo, v katero so vključeni modeli toyota prius, auris, corolla in lexus CT200h.

Skupaj bodo v Sloveniji na servise v prihodnjih dneh povabili 463 vozil. Zaradi spornega inflatorja zračne blazine bo Toyota pri nas vpoklicala skupaj 131 vozil modelov prius in lexus CT 200. Zaradi odduška rezervoarja za gorivo pa skupaj še 332 jeklenih konjičkov - gre za nekatera vozila modelov auris, corolla, prius, lexus CT 200.

"Lastnikom omenjenih vozil bomo v prihodnjih mesecih poslali vabilo za obisk servisa. Ker gre za preventivni akciji, se z obiskom ne mudi," so zapisali v Toyota Adria.

Toyota je danes sporočila, da bo po svetu vpoklicala 3,37 milijona vozil zaradi težav z zračnimi blazinami in enoto za reguliranje izpustov iz motorja. Večina vpoklicanih avtomobilov je bila prodana na Japonskem, v Severni Ameriki in v Evropi. Pri zračnih blazinah ne gre za težavo s proizvajalcem Takata. Lahko pa pride do nekontrolirane sprožitve blazine na voznikovi in sovoznikovi strani. Za zdaj po svetu niso zaznali poškodb pri potnikih.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • pikijakob 14:04 01.julij 2016.

    Staro minimalno pol leta...So mi menjali airbage na coroli že pozimi...