Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Tragedije ne pomagajo, še vedno pijani za volan

Kot kaže slovenskim voznikom tragedije na cestah ne pridejo do živega, saj so policisti v zadnjih dveh dneh spet imeli opravka s pijanimi vozniki.

Gorenjski policisti so v petek, 17. 5. 2013, obravnavali kar tri prometne nesreče, ki so jih zakrivili vozniki pod vplivom alkohola. Prvo prometno nesrečo je okoli 23. ure v Naklem pri Kranju zaradi neprilagojene hitrosti vožnje in vpliva alkohola (0,73 mg/l) povzročil 43-letni voznik osebnega avtomobila iz Radovljice. Drugo prometno nesrečo je okoli 14. ure v Kranju zaradi nepravilne strani vožnje in vpliva alkohola (0,55 mg/l) povzročil 33-letni voznik iz Kranja, tretjo nesrečo pa je povzročila 46-letna voznica, prav tako iz Kranja, ki vozila ni peljala na zadostni varnostni razdalji, saj je med vožnjo trčila v vozilo drugega udeleženca, ki je pravilno peljal pred njo. Voznica je imela v izdihanem zraku 0,62 mg/l alkohola.

Policisti so povzročiteljem odvzeli vozniška dovoljenja in jim prepovedali nadaljnjo vožnjo. 33-letniku so izdali še plačilni nalog, zoper 46-letno voznico in 43-letnega voznika pa bodo podali nujni obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče in v njem predlagali, da se jima odvzame vozniško dovoljenje.

Pijani za volan tudi včeraj

Škofjeloški policisti so včeraj okoli 20. ure v Bukovici pri Škofji Loki v prometu obravnavali 26-letnega voznika osebnega avtomobila iz okolice Škofje Loke, ki je med vožnjo vozila ni upošteval prometnih pravil in je vozil pod vplivom alkohola (1,09 mg/l). Policisti so mu zato prepovedali
nadaljnjo vožnjo in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Zoper njega bodo podali še nujni obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče in v njem predlagali, da se mu odvzame vozniško dovoljenje.

Policisti iz Murske Sobote pa so včeraj zaradi vožnje pod vplivom alkohola pridržali voznika osebnega avtomobila, ki je pred tem povzročil prometno nesrečo izven naselja Markišavci in odpeljal s kraja. Z vozilom je bil izsleden v Černelavcih. Ker kljub večkratnemu zaustavljanju s svetlobnimi in zvočnimi znaki ni hotel zaustaviti vozila, je bilo za ustavljanje uporabljeno prisilno sredstvo za ustavljanje prevoznih sredstev, t.i stinger. V postopku je bilo nato ugotovljeno, da je vozil pod močnim vplivom alkohola.

Komentarjev 2
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 09:08 19.maj 2013.

    kaj če jih lovit če pa sami k njemu pridejo

  • privat 08:26 19.maj 2013.

    a ni že čas ,da policija začne malo red delati pri gospodarskem kriminalu..naj malo nadzorujejo inšpektorje z ponarejenimi diplomami,sodniki ki prejemajo koverte,župane...kaj me briga za pijane voznike!!