Svet > Hrvaška
36 ogledov

Trajekti prej na poletni čas

Cene kart za trajekt Jadrolinije Žurnal24 main
Hrvaška Jadrolinija bo pohitela s sezono, da bi se izognila kolonam, predvsem domačih turistov.

Hrvaška Jadrolinija bo že 25. maja prešla na poletni režim plovbe in ne 2. junija, kot je bila praksa do zdaj.  Hrvaški minister za pomorstvo in infrastrukturo je namreč danes Jadroliniji izdal navodilo, da zaradi praznikov nekoliko pohiti s poletnim režimom plovbe trajektov.

Tako kot običajno je pričakovati, da bodo domači turisti množično bežali na jug že konec maja, ko je na Hrvaškem krščanski praznik (26. maj). "Gre za nujno prilagajanje poslovanja v odnosu na končne uporabnike, ki tudi v največji meri financirajo to državno podjetje," je sporočil minister Oleg Butković. Poletni vozni red bo ostal v veljavi do 2. oktobra, v praksi pa to pomeni, da bo denimo na otok Ugljan v enem dnevu trajekt iz Zadra peljal petkrat več kot v predsezoni. 

Kot je trenutno razvidno iz cenika na uradni strani Jadrolinije, pa se cene ne bodo spremenile, oziroma bodo dražje, poletne cene začele veljati 3. junija kot je bilo predvideno pred spremembo.

Hrvaški trajektni prevoznik je sicer lani prepeljal rekordnih 10,9 milijona potnikov in 2,7 milijona vozil in ustvaril dober milijon evrov dobička. 

 
Komentarjev 1
  • Žurnalček 18:45 26.maj 2016.

    Kaj ne poveste . Očitno so zelo zelo uslužni , saj turisti ne smejo čakati ! Ja , sam pr Hrvatih je zmeraj nekaj zadaj in to zadaj je poletni vozni red in poletno glavno SEZONSKE cene !!!Razumete ali ...prikaži veči ne , to pomeni samo prešaltajte na poletni vozni cenik , usluga bo ista kot lansko leto !