Svet
11 ogledov

"Travma me bo za vedno spremljala"

razno 19.02.13. Oscar Pistorius, juzna afrika, paraolimpijec, atlet, umor, foto: Reuters
Južnoafriški atlet Oscar Pistorius se je oglasil ob obletnici smrti dekleta Reeve Steenkamp.

Pred letom dni se je na njegovem domu odvijala prava drama. Atlet trdi, da se je prebudil sredi noči, misleč, da je v kopalnici vlomilec. Večkrat je ustrelil skozi zaprta vrata, za katerimi je stalo njegovo dekle. Streli so bili usodni.

"Dejstvo, da sem izgubil Reevo, in celotna travma tistega dne, me bosta spremljala vse življenje," je v eni od redkih izjav po tragični smrti Steenkampove zapisal Pistorius na svoji spletni strani. "Z besedami ne morem dovolj opisati svojih občutkov ob uničujočem dogodku, ki je vsem, ki so resnično ljubili in še vedno ljubijo Reevo, strl srce. Bolečina in žalost, še posebej Reevinih staršev, sorodnikov in prijateljev, me napolnjuje z žalostjo."

Sorodniki se bodo zbrali

Reevin stric je dejal, da se bodo sorodniki zbrali in tako obeležili obletnico njene smrti, čeprav starša in bratje ne bodo prišli. "V njen spomin bomo spustili v zrak balone. Rdeče in bele, saj sta bili njeni najljubši barvi."

Na sodišče v začetku marca

Sojenje se bo nadaljevalo marca. Reevina mati June je že potrdila, da se bo udeležila sojenja 3. marca. "Želimo si le, da bi se to zaključilo in da bomo vedeli, da naša hči ni trpela tistega tragičnega valentinovega dne."

Steenkampova je bila v jutranjih urah 14. februarja lani trikrat ustreljena, medtem ko je bila v kopalnici na domu svojega spremljevalca Pistoriusa. Ta se brani, da je mislil, da je bil v kopalnici vlomilec, in zanika navedbe tožilstva, da sta se s Steenkampovo sprla pred streljanjem.

Tožilstvo svoj primer gradi na balističnih dokazih. Pistorius je osumljen naklepnega umora in nezakonitega posedovanja orožja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.