Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Trčil v skalno brežino in drevo

Znak Stop policija Mojca Marot
Zaradi hudih telesnih poškodb voznik umrl na kraju nesreče.

Včeraj zvečer ob 19.10 se je na regionalni cesti izven naselja Kal Koritnica pri Bovcu zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 60-letni voznik.

"Policisti so ugotovili, da je 60-letni voznik iz Mestne občine Ljubljana vozil osebni avtomobil iz smeri Kal Koritnice proti Trenti. Ko je pripeljal v desni pregledni ovinek, ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno smer vožnje. V ovinku je zapeljal naravnost preko nasprotnega smernega vozišča in nato s prednjim delom vozila trčil v skalnato brežino na levi strani. Po trčenju v skalnato brežino je 60-letnega  voznika z osebnim vozilom odbilo naprej v smeri vožnje, nato pa je z vozilom zapeljal desno preko vozišča in s prednjim delom vozila trčil v betonski zaščitni kamen. Osebno vozilo je nato zdrselo po travnati brežini in z desnim bočnim delom trčilo v drevo, tako da je osebni avtomobil obstal približno 3,5 metra pod nivojem ceste," so sporočili iz novogoriške policijske uprave. 

Dežurni zdravnik iz Zdravstvenega doma Bovec je lahko le potrdil smrt nesrečnega voznika, saj je ta na kraju nesreče podlegel poškodbam. 

Zaradi nesreče je bila regionalna cesta na kraju prometne nesreče med 19.20 in 22.00 uro zaprta za ves promet. 
 
V letu 2015 je na območju Policijske uprave Nova Gorica zaradi posledic prometnih nesreč umrlo 5 oseb.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 01:48 14.marec 2015.

    Tole meni zgleda na nenadno izogibanje večji oviri na njegovem voznem pasu. Pes, srna , ovca, odviti nazaj , pa ni mogel več .