Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Trčila vlak in tovornjak

đakovo nesreča
1/3
Davor Javorović/Pixsell
Na železniškem prehodu v Budrovcih v bližini Đakova je mednarodni potniški vlak, ki je vozil iz smeri Sarajeva v Budimpešto, trčil v tovornjak. Poškodovanih je bilo 12 potnikov, ter strojevodja, pomočnik strojevodje in voznik tovornjaka. Na srečo vsi lažje.

Okrog pol enih je strojevodja vlaka na železniškem prehodu v bližini Đakova trčil v tovornjak. Po pisanju 24sata, je strojevodja potniškega vlaka intercity, ki je peljal na relaciji Sarajevo–Budimpešta, na tirih opazil tovorno vozilo z betonsko hruško, ki se je premikalo zelo počasi. Takoj je začel trobiti in zavirati, a mu zaradi prevelike hitrosti ni uspelo ustaviti. Trčil je v tovornjak in ga še kar nekaj časa potiskal pred sabo.

"Trk je bil tako silovit, da je tovornjaku odtrgalo hruško z betonom, ki se je razlil povsod naokrog. Voznik je preplašen izstopil in dejal, da je z njim vse v najlepšem redu. Imel je srečo, da je vlak trčil v mešalec in ne v kabino. Nato so nas potnike pregledali reševalci. Na srečo ni bil nihče težje poškodovan. Organizirali so nam avtobusni prevoz do Osijeka," je dejal eden izmed potnikov.

V nesreči je bilo lažje poškodovanih 12 potnikov, strojevodja, pomočnik strojevodje in voznik tovornjaka. Na srečo vlak ni iztiril, saj bi bile lahko posledice nesreče še veliko hujše.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 08:00 20.november 2012.

    Žurnal a zdej boste pa komentarje , ki vas smešijo brisal , namesto da bi popravili svojo napako ! VLAK SE JE IZTIRIL ! Boh vas nima rad !