Magazin > Film & Glasba & TV
15 ogledov

"Treba bo začeti taktizirati"

Tina Bolta POP-TV-2
Do sedaj so v šovu Gostilna išče šefa tekmovalci igrali pošteno igro, pravi izpadla Tina. Zdaj pa bo čas za malo bolj taktičen pristop. Povedala nam je tudi, kaj je bilo med njo in Markom.

Kakšni so občutki dan po odhodu iz šova? Kako veliko je razočaranje?
Občutki so super, razočaranja ni nobenega. Jaz sem veliko dosegla, presegla sem svoja pričakovanja. Na tej točki bo postalo napeto in je prostor za tiste, ki imajo veliko izkušenj. Jaz se imam še veliko stvari za naučiti.
 
Kako ste se odločili, koga postaviti na drugi vroči stol?
Odločitev je temeljila na tem, za koga definitivno ne želim, da izpade. To sta bila Marko in Anže, ki sta bila moja favorita, za katera vem, da imata zelo veliko željo in konkretne cilje, kaj bi storila z nagrado. Tako da je ostal Damjan.
 
Se vam zdi, da bi imeli proti Anžetu ali Marku več možnosti?
Ne, jaz mislim, da proti tako izkušenim kuharjem nisem imela možnosti in tudi ne bi želela nadaljevati, če bi kateri koli od njiju izpadel.
 
Kako ste zadovoljni z izkušnjo vodenja rdeče ekipe?
Jaz sem zelo hvaležna šefu za to priložnost, da mi je zaupal vodstveno kapo. Določene stvari so mi šle bolje, ker sem se lahko z njimi spopadla tudi z manj izkušnjami, druge stvari so bile malo težje zame. Zelo cenim to, da mi je izkazal to zaupanje in da je verjel vame.
 
Kako bi na splošno ocenili svoj napredek?
Moj napredek bi ocenila kot zelo velik. Dobila sem veliko smernic, kaj se moram še naučiti. Bolj kot samo kuharsko znanje, pa je tu vera sama vase, kaj lahko dosežem, če si upam in včasih sprejmem kakšen izziv, za katerega v startu mislim, da je neizvedljiv.
 
Zdaj je v boju za nagrado od ženskih predstavnic ostala samo še Špela. Koliko časa menite, da ji bo še uspelo zdržati v šovu? Ste imele ženske sploh kakšno možnost za zmago?
Ženske smo že v startu bile večji del amaterke, malo je bilo profesionalk. Še tiste, ki so bile, jih je hitro pokopal ali psihičen pritisk ali napor. Špela je še zelo mlada, ima se še veliko za naučiti, tako da lahko še zelo napreduje. Mislim pa, da bo na tej točki treba pokazati znanje, ki ga imajo že od prej, kjer pa mislim, da bo majčkeno šepala.
 
Bi bilo smiselno spremeniti koncept oddaje?
Kar se tiče razlike med amaterji in profesionalci, bi mogoče res bilo bolje, če bi se šlo samo za amaterje ali pa samo za profesionalce. Ker je tudi zelo težko meriti napredek.
 
Med tekmovalci sta se najbolje razumela z Markom. Kdaj sta se zbližala?
V šovu smo si bili starostno zelo blizu, tako da so se ustvarile zelo globoke prijateljske vezi. Tukaj je šlo res samo za prijateljstvo, nič globljega. Tako da in z Markom in Anžetom, Špelo, Valeriom … Vsi, ki smo bili v skupini ali smo s komer koli kdaj skupaj sodelovali, smo se začutili in potem tudi v šovu bili v neko oporo. Mogoče smo tako, ker ti manjkajo neke prijateljske naveze, ki jih nimaš od zunaj, lažje preživljali težke trenutke.
 
Po Špelinem prihodu se je začel boj za Markovo naklonjenost. Zakaj menite, da je Špela usmerila svojo pozornost nanj?
Kar je bilo tega boja za njegovo naklonjenost, je bila sama "zafrkancija“. Izhajalo je iz tega, da sva se z Markom čisto prijateljsko res zelo povezala in dobro razumela. Ko je prišla Špela, so sotekmovalci napeljali na to, kaj boš zdaj Tina, ko je prišla Špela nazaj. Iz tega smo se šalili. V resnici se s Špelo odlično razumeva in tudi Marko ni z ničemer mene zapostavil, ko je prišla Špela. Še vedno smo lepo sodelovali in tega trikotnika sploh ni bilo.
 
Pa je kakšna možnost, da bi po šovu kaj bilo med vama?
Kar se mene tiče nikakor. Nisem šla s temi cilji v šov in tudi nisem tega iskala. Marko pa pač … če bo zdaj kaj s Špelo, pa ne vem. Zaenkrat nisem dobila takega občutka, ampak nikoli se ne ve.
 
Komentator Žiga je dejal, da je pri Marku opaziti, da ste ga punce zmešale in da je njegov fokus malce skrenil. Kaj vi menite?
Jaz mislim, da Markov fokus ni pešal zaradi mene in Špele. Preprosto je tempo hud, malo je spanca, čedalje napornejše naloge so, tudi precej se ponavljajo. Vsak teden je bilo kreiranje, kar zna človeka izčrpati. To je po moje privedlo do tega, da je imel ta res slab teden. Ljudje okoli njega pa mislim, da smo mu bili bolj v oporo, kot da bi bili vzrok tega.
 
Če pogledava zadnji teden, je rdeča skupina imela nekaj težav. Kako komentirate besede komentatorja Marka, da rdeča skupina ni prevzemala odgovornosti in da se niste izkazali niti s tem, ko ste se odločili za žreb, ko je bil čas za nominacije?
Mogoče smo res malo šepali v tem, da bi nekdo udaril po mizi in rekel, to je tako, to smo ga polomili. Ampak mi smo vedno bili skupina. In v dobrih tednih in zdaj v slabem, vedno smo skupaj držali in nekako vedno šli na to, da se vsi dobro počutimo. Še vedno smo dopuščali možnost, da se vsak odloči po svoje, kar se Damjan tudi je. Jaz sem tudi imela srečo, da sem izžrebala tistega, ki sem ga želela nominirati. Mislim, da smo bili kot skupina tudi v slabem tednu, ampak je pač bil slab teden.
 
Kako bi opisali odnos med rdečo in črno skupino?
Težko bi rekla, da smo tako tekmovalni, kot bi se pričakovalo. Mislim, da nam je vsem zelo ostalo v spominu, ko je šef na začetku rekel, da je naš vsakodnevni cilj, da odidejo gostje nasmejani iz gostilne. Za to smo delali. Tudi na izzivih, ko smo bili ločeni, smo si pomagali do zadnjega tedna, ko je šef rekel, da to ni najbolj pametno. Dejansko nam je bilo smešno, da bi gledali, kako se nekomu ruši in bo šla jed ven slabo, mi pa stojimo zraven in gledamo.
 
Kdo bo po vašem mnenju zmagovalec in komu bi zmago najbolj privoščili?
Kot zmagovalca vidim Valeria, ker je zelo diplomatski. Mislim, da dobro ve, kako mora igrati, da gledalci to čutijo in da jim je všeč. Privoščim pa najbolj Anžetu, ker ima zelo močno željo in že celo življenje dela za to, da bo to nekoč dosegel. Mislim, da bi mu zmaga zelo pomagala in veliko prinesla.
 
Kaj mislite, da bo odločilo zmagovalca?
Definitivno to, da bo znal pametno tako v hiši z odnosi taktizirati in jih usmerjati, kot tudi to, da bo še vedno pri gledalcih ohranjal priljubljenost, kar je pa zelo težko.
 
Koliko taktike je že bilo prisotne?
Taktike zaenkrat mislim, da še ni bilo toliko. Šli smo se neko pošteno igro, izločiti šibkejše oziroma po čisto nekih utemeljenih razlogih. Zdaj pa ne vem, kako bo šlo naprej, ker so ostali samo še močni in bo treba tudi malo taktično pristopiti.
 
Na katero stvar, ki ste jo naredili, ste najbolj ponosni?
Najbolj sem ponosna na to, da sem pred vsemi temi dogodki, ki so me prej plašili, pozabila na strah in jih šla s polnimi močmi opraviti.
 
Katero pohvalo ali kritiko šefa Bineta ste si najbolj zapomnili?
Najbolj mi je v bistvu ostal pri srcu njegov poslovilni pozdrav. Rekel je, da sem bistra, hitro dojemam in razumem kuhinjo ter da mi manjka samo še neko teoretično znanje iz stroke in da imam pred seboj lepo pot.
 
Kakšni so vaši cilji za naprej?
Še naprej ostajam v kuharskih vodah, da pridobim znanje, ki ga potrebujem, da bi se še naprej gibala v tej smeri in puščala neko sled. Želim nadgraditi svoje slaščičarsko znanje in še širiti na druga področja. Ne nujno z delom v gostinstvu v takem tempu, kakršen je bil tukaj. Nekaj, da še naprej rastem in se izobražujem.
 
Lahko pričakujemo na vašem blogu kakšne novosti, povezane z gostilno?
Zagotovo sem dobila veliko idej in zamisli, v katere smeri se še širiti in popeljati na neko višjo raven. V tej smeri bom delala in tudi prek tega širila svoje znanje. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.