Zdravje > Življenjski stil
33 ogledov

Trebušnjaki ob koncu vadbe

trebušne mišice, trebuh, ženska Žurnal24 main
Bralka nikakor in nikakor ne more oblikovati trebuha. Trener ji svetuje, naj poleg aerobne vadbe ob koncu treninga krepi še trebušne mišice, ne sme pa pozabiti na hrbtne mišice.

Nikakor in nikakor ne morem oblikovati trebuha. Kakšen namig?

Odgovarja Miha Šumak, osebni trener ŠUS Eurofitness&FormaNatura.

Sicer smo na podobno vprašanje, izguba maščobe okoli predela pasu in trebuha, svetovali bralcu že v preteklih objavah. Za morebitno ponavljanje se opravičujemo... Maščoba okoli tega dela predela se nahaja tako na zunanjem vidnem mestu kot tudi notranjem – visceralna maščoba, ki je tudi najbolj trdovratna in je potrebno veliko časa, truda in volje, da se je znebimo. Ker ne vem, kolikšen je vaš delež maščobe, oziroma koliko jo morate izgubiti in koliko imate ta predel čvrst in utrjen, vam predlagam, da svoje treninge posvetite tudi tako imanovanim »kardio« treningom, oziroma daljši aerobni vadbi, ki vam bo sicer pomagala izgubljati maščobe kjerkoli na telesu, vendar pa tudi v predelu trebuha. Kardio vadba je pri vsem tem zelo pomembna in jo priporočam od dvakrat do štirikrat tedensko seveda od že prej omenjenega, in sicer vašega stanja. Tovrstna vadba naj traja nekje od 35 do 60 minut pri čemer se sami odločite za vrsto vadbe - na primer tek, kolesarjenje, eliptik, intervalni trening, in podobno. Zaradi same krepitve trebušnih mišic vključite v trening tudi vaje za ta predel - priporočam na koncu vadbe pred razteznimi vajami, pri čemer pa seveda ne pozabite tudi na krepitev hrbtnih mišic, in sicer iztegovalk trupa.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.