Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Trener karateja ušel našim in hrvaškim policistom

primorska 09.10.2007, fernetici, mejni prehod, policija, foto: Barbara Milavec Barbara Milavec
Bosanskohercegovski trener karateja Mirnes Topić, za katerim je Nemčija zaradi več tatvin razpisala nalog za aretacijo, je v lisicah najprej pobegnil slovenskim, nato pa še hrvaškim policistom.

Topić je včeraj na mejnem prehodu Gruškovje vstopil v Slovenijo, kjer so ga prijeli naši policisti. Medtem ko so čakali na patruljo, ki bi ga odvedla na sodišče, jim je v lisicah pobegnil nazaj na Hrvaško, piše 24sata. Dogodek je za Žurnal24 potrdil tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor Miran Šadl. "Slovenski policisti so ga prijeli, med postopkom je izkoristil trenutek nepazljivosti in pobegnil na Hrvaško,“ je povedal Šadl in razložil, da naši policisti nimajo primernih prostorov za pridržanje, ter da bodo primer vzeli pod drobnogled.

Topića so nato ujeli hrvaški policisti in ga odvedli na policijsko postajo v Krapini. Mojster borilnih veščin je nato pobegnil tudi njim, tokrat še lažje kot našim policistom, saj mu niso nadeli lisic. "Policisti so tekli za njim in streljali v zrak, a Topiću je uspelo vdreti v avto nekega moškega iz Krapine, ga prižgati in pobegniti,“ piše omenjeni portal.

Policija ga je ujela šele po tem, ko je z avtom zdrsnil s ceste. Topića bodo po obravnavi kaznivega dejanja na hrvaškem ozemlju predali Sloveniji. Pri nas bo počakal na izročitev Nemčiji.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 03:17 12.januar 2014.

    Niste razložili kdo in kako mu je snel Slovenske lisice!

  • Luka Lovše 22:22 11.januar 2014.

    Sej drgač vem , da imajo naši modri fantje in dekleta dovolj dela, samo tole...

  • Luka Lovše 22:15 11.januar 2014.

    Slovenski specijalci, kaj češ, zato jih plačujemo, za našo varnost...