Šport
42 ogledov

Trener: Nimam težav s Kopitarjem

anže kopitar los angeles kings EPA
Hokejski zvezdnik Anže Kopitar je na tekmi z New Jersey Devils prekinil strelski post in dosegel peti zadetek v letošnji sezoni.

Hokejistom Los Angeles Kings v letošnji sezoni ne gre povsem po načrtih, saj se po dobri polovici rednega dela nahajajo na devetem mestu zahodne konference, ki ne prinaša vstopnice za končnico.

Anže Kopitar je tekmi s Hudiči, ki so jo Kralji dobili s 3:1, zadel po 50 sekundah igre in se prvič v zadnjih sedmih obračunih spet vpisal med strelce. Za Hrušičana je bil to šele peti gol v sezoni, skupno pa je pri 26 točkah, saj je prispeval kar 21 podaj.

darryl sutter los angeles kings | Avtor: EPA EPA
Prav pomanjkanje golov je tisto, kar najbolj skrbi trenerja Darryla Sutterja. ''Razen doseganja golov, nimam nobenih pripomb na Kopitarjevo igro. On je eden najboljših igralcev v ligi. Kopitar je na enakem nivoju kot na primer Patrice Bergeron ali Jonathan Toews. Poskušamo izboljšati njegov strel in odstotek. Letos je izpustil pet, šest tekem. Z izjemo njegovih strelov na gol, je odličen igralec. Nimam nobenih težav s Kopitarjem,'' je povedal Sutter.

Kralji so z zmago prekinili niz štirih zaporednih porazov, pri tem pa je pomembno vlogo odigral tudi vratar Peter Budaj, ki je zaustavil 24 strelov nasprotne ekipe.

''Dobro se je odrezal. Ubranil je vse, kar je lahko videl. Škoda, da se mu je eden izmuznil. Prikazal je nekaj vrhunskih obramb in nam pomagal vzdržati, ko smo igrali trije proti petim. To bomo v nadaljevanju še potrebovali,'' je predstavo slovaškega čuvaja mreže pospremil Kopitar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.