Šport
17 ogledov

Trener se je odpovedal 100.000 €

viktor troicki EPA
Teniški trener Jack Reader od svojega varovanca Viktorja Troickija, ki so ga julija kaznovali z 18 meseci prepovedi igranja, ne bo zahteval 100.000 evrov, kot sicer veleva njuna pogodba.

Srbski teniški igralec Viktor Troicki je aprila zaigral na mastersu v Monte Carlu, kjer antidopinški komisiji ni želel oddati krvnega vzorca. Mendarodna teniška zveza (ITF) je Srba kaznovala z 18 meseci prepovedi nastopanja, po pritožbi pa je kazen zmanjšala za pol leta, tako da bo Troicki julija 2014 lahko ponovno zaigral na turnirjih, ki potekajo pod okriljem ITF in Zveze teniških profesionalcev (ATP).

Srbov trener Jack Reader je razkril, da bi lahko od Troickija zahteval 100.000 evrov, vendar meni, da tenisač ni kršil pravil. ''V pogodbi, ki jo imam z Viktorjem, je zapisano, da bom dobil 100.000 evrov, če bo hazardiral ali ga bodo ujeli na dopingu. Jaz bi lahko vzel teh 100.000 evrov, Viktorju pomahal v slovo in začel trenirati drugega igralca. To bi bila lažja pot. A smatram se za poštenega človeka, in to ne bi bilo pošteno do tega fanta. Ničesar ni naredil narobe, razen poslušal nasveta nekoga, ki naj bi mu lahko zaupal,'' je povedal Reader in dodal, da v vzorcih, ki so bili oddani naknadno, niso našli nobenih sledi prepovedanih poživil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.