Vizita za živali > Novice
380 ogledov

Trenutno na nov dom čaka 27 psov in 16 muck

Zavetišče Maribor zavetisce maribor
Živalice iz Maribora so to zimo dobile toplotno črpalko ...

V mariborskem zavetišču za živali so decembra lani prešli na ogrevanje s toplotno črpalko, s čimer želijo pomembno zmanjšati stroške ogrevanja. Živali so sicer tudi te dni, ko sta Slovenijo zajela sneg in mraz, na toplem.

Namestitev toplotne črpalke, ki je nadomestila ogrevalni sistem na osnovi utekočinjenega naftnega plina, je financirala mariborska občina kot lastnica objekta. Nameščanje novega sistema so začeli sredi oktobra in zaključili konec leta 2016. Naložba je stala okoli 38.000 evrov.

Trenutno 27 psov in 16 muck

"Stroški ogrevanja, ki so na letni ravni dosegali do 7000 evrov, ko smo se še ogrevali na plin, bodo tako padli in to je bil tudi cilj oziroma smisel naložbe," so povedali v podjetju Snaga Maribor, ki upravlja z zavetiščem.

Zavetišče Maribor | Avtor: zavetisce maribor zavetisce maribor
Trenutno imajo v njem 27 psov in 16 muc, še vedno pa imajo odprta vrata tudi za druge brezdomne živali. "Živalce se počutijo dobro, potrpežljivo čakajo na nove domove. Sicer pa mraz prenašajo dobro, saj skrbimo za to, da bokse popoldan in zvečer zapiramo, da ohranjamo toploto v notranjem delu pasjih boksov," pravijo v Snagi.

Še vedno tudi zbirajo prostovoljne prispevke, ki jih porabijo izključno za hrano, oskrbo in igrače za živali, da bi tako sicer zavrženim živalim omogočili čim prijetnejše bivanje v zavetišču. "Dobrodošle so tudi koce in deke, odejam pa se hvaležno odpovedujemo, saj so napolnjene s perjem, torej jih psi lahko raztrgajo, s čimer izgubijo svojo funkcijo," so še povedali v Snagi Maribor.

Posvojite kužka ali mucko

V Zavetišču Maribor na vas čaka veliko število prikupnih kužkov in prijazen mucek. Nekateri kužki so mladi in še čisto igrivi, drugi pa bolj umirjeni in v zrelih letih. Osebje v zavetišču vam bo svetovalo, kateri kuža bo za vaš način življenja najprimernejši, vi pa boste v zavetišču videli, s katerim se boste najbolje ujeli.  

V zavetišče lahko pokličete na številko 02 480 16 60 v času uradnih ur od ponedeljka do petka med 9. In 11. uro in med 13. In 15. uro. Oglede živali pa imajo od ponedeljka do petka med 9. In 14.30 uro ter ob sobotah med 10. In 13. uro. 

Na voljo za oddajo sta tudi kužka na fotografijah v tem članku. Mel majhen kuža sliši na ime Tači, je umirjen seniorček, ki se dobro razume z drugimi živalmi in se še najbolje počuti v toplem naročju ob nežnem dotiku.

Večji bel kuža z rjavimi pikami sliši na ime Dex, je mlad, igriv in izjemno prijazen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.