Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Treslo se je v Bosni in na Hrvaškem, potem še v Trbovljah

potres cesta Shutterstock
V Trbovljah navsezgodaj rahel potres.

V Trbovljah in okolici so se navsezgodaj rahlo zatresla tla. Prav tam je bilo namreč žarišče šibkega potresnega sunka z močjo oziroma ocenjujejo magnitudo na 1.2, ki se je pojavil nekaj minut čez osmo.

Seizmologi z urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji za okolje (ARSO) ocenjujejo, da so potres tako čutili le posamezni prebivalci Trbovelj in okolice. "Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici," poudarjajo seizmologi.

Včeraj se je treslo v Bosni in na Hrvaškem

Precej močneje pa so se v soboto pozno zvečer zatresla tla v okolici kraja Martin Brod v Bosni in Hercegovini (Bih), poroča Dnevni Avaz. Žarišče tega potresa, ki je bil ocenjen z magnitudo 4.2, pa je bilo okoli 50 kilometrov severno od mesta Knin na Hrvaškem. Seizmologi s hrvaškega urada za seizmologijo ugotavljajo, da so zato močan potresni sunek začutili v širši okolici Knina, pa tudi prebivalci v Splitu in celo v Karlovcu. "Intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju je dosegla peto stopnjo po Mercalli-Cancani-Siebergovi potresni lestvici," še pojasnjujejo seizmologi na Hrvaškem.

 

 

Komentarjev 2
  • smejka 11:08 31.avgust 2014.

    žurnalček...to lahko opozoriš na drugi povezavi,ni potrebno,da vsi vemo,da si pismen...hvala

  • Žurnalček 10:41 31.avgust 2014.

    Skrajšava za Bosno in Hercegovino ni Bih ampak BiH !!!!!!!!!!!!1