Šport > Košarka
22 ogledov

Tretja zmaga za Jamesa in Cleveland

LeBron James EPA
Po slabem začetku je LeBron James Cleveland Cavaliers le popeljal do tretje zmage v finalu vzhodnega dela končnince NBA.

Na prvi domači tekmi v končnici finala vzhodnega dela NBA so Cleveland Cavaliers premagali Atlanta Hawks z 111:114. Glavna zvezda ekipe Cleveland je bil ponovno LeBron James, ki je dosegel trojni dvojček.

"Ne pusti nam zgubiti,“ je po tretji tekmi povedal trener Clevelanda David Blatt na ozirom na svojega glavnega zvezdnika, ki je priigral 37 točk, 18 skokov in 13 podaj. "Igral sem že bolje,“ je o svojih občutkih po tekmi povedal James: "Igram dokler nisem popolnoma izčrpan. Dam vse kar lahko, a se telo včasih enostavno izključi.“

Hawksi borbeno do podaljška, a brez uspeha

V četrti četrtini je ekipa iz Atlante zaostajala že deset točk, a je Cleveland prisilila v podaljšek, kjer pa so ostali brez želenega uspeha. "Ponosen sem na to, kako so naši igralci borili,“ je po tekmi povedal trener Hawksov Mike Budenholzer.

Manj zadovoljen je bil trener s svojim igralcem Alom Horfordem, ki je bil izključen na koncu prve polovice, potem ko je igralca Clevelanda Matthewa Dellavedovo s komolcem zadel v glavo. Dellavedova se je poprej, v borbi za žogo, zvalil na Horfordovo nogo "Menil sem, da se mi je zanalašč ulegel na nogo. Ne bi se smel tako odzvati,“ je po tekmi povedal Horford, ki je bil do izključitve najboljši igralec Hawksov s 14 točkami.

Dellavedova pa je bil tudi ta, ki je poškodoval Kyla Korverja, ki v končnici ne bo več mogel igrati zaradi zvitega gležnja. "Ne želimo poškodovati ljudi, a ko igraš tako, da bi zmagal tekmo, igraš agresivno,“ je Dellavedovi, po nekaj napadov, stopil v bran James.

Možnosti so le še male

Po tretji zmagi zapored za Cleveland je le še malo možnosti, da bi se Hawksi vrnili v boj za zmago v finale končnice vzhodnega dela NBA. Naslednjo tekmo bodo igralci Cavaliers in Hawks odigrali 

 

Liga NBA, konferenčni finale vzhodni del:

Atlanta Hawks : Cleveland Cavaliers 111:114

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.