Šport
54 ogledov

Tretja zmaga zmajev v gosteh

Marko Marinović Metalac Farmakom/Foto studio Art
Košarkarji Uniona Olimpije so v 19. krogu lige Aba premagali Metalac s 76:67 (19:15, 33:31, 51:45).

Košarkarji Uniona Olimpije so prišli do jubilejne desete zmage v ligi ABA, s katero ostajajo v stiku s prvimi štirimi ekipami, ki bodo tekmovanje nadaljevale v playoffu oziroma na mestih, ki vodijo v evropska tekmovanja v naslednji sezoni.

Zmaga ima dodatno vrednost, saj je to šele tretja v gosteh, prva po sedmem krogu in gostovanju v Zadru, hkrati pa je bila dosežena z omejenim igralskim kadrom. Pri zeleno-belih sta manjkala Luka Rupnik (poškodba) in Halil Kanacević (viroza), zelo malo pa so igrali Paolo Marinelli, Gregor Hrovat in Blaž Mahkovic (skupaj dobrih 10 minut).

Tako je breme padlo na Alena Omića (12 točk, 11 skokov), Hrista Nikolova (13 točk, 7 skokov) in Dina Murića (8 točk, 7 skokov) pod obročema ter na Klemna Prepeliča (16 točk) in Marka Marinovića (14 točk, 7 podaj) na zunanjih položajih.

Odločitev o zmagovalcu je padla med 28. in 33. minuto. V tem času so varovanci trenerja Aleša Pipana naredili delni izid 14:3 in si nabrali dovolj zaloge (58:45) za mirno končnico, v kateri je dve pomembni trojki zadel Prepelič. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.