Šport > Zimski športi
25 ogledov

Tretje mesto za slovenska biatlonca

sport 29.11.12. Jakov Fak, slovenski biatlonec, Slovenian biathlete Jakov Fak ce EPA
Nemški Gelsenkirchen je gostil ekshibicijsko ekipno tekmo v biatlonu na kateri se je pomerilo deset povabljenih ekip, med njimi tudi slovenska predstavnika Jakov Fak in Teja Gregorin, ki sta osvojila visoko tretje mesto.

Tekma na stadionu nogometnega budnesligaša Schalke 04 ni štela za točke svetovnega pokala, a si je obračun biatloncev kljub temu ogledalo več kot 40.000 gledalcev. Med desetimi povabljenimi ekipami sta svoje delo odlično opravila Jakov Fak in Teja Gregorin, ki sta bila vse do konca v boju za zmago, tekmo pa nato končala na najnižji stopnički

Zmaga je šla v roke domačima predstavnikoma Nemcema Florianu Grafu in Lauri Dahlmeier, drugo mesto pa je osvojila ukrajinska dvojica Olena Pidrušna in Andrej Derižemlja. Fak in Gregorinova sta za zmagovalcema zaostala dobrih šestnajst dekund.

Jakov Fak je bil po tekmi kljub izgubljeni zmagi zadovoljen: "Stoje bi moral pač boljše streljati, da bi se lahko potegovala za višje mesto. Manjka mi skoraj šestdeset dni treninga, kar se še kako pozna na mojem streljanju. Še bo potrebno delati na tem segmentu, da bi bil pripravljen za naskok na vrh tudi v svetovnem pokalu."

Podobna pa je bila tudi ocena Gregorinove: "Na tej relativno kratki progi težko realno ocenjujem svojo tekaško formo, vsekakor pa sem zadovoljna s strelskim delom. Mislim, da sem na pravi poti, najbrž pa vseeno potrebujem še nekaj takšnih nastopov, da bom spet popolnoma samozavestna pri streljanju. V celoti je bil najin nastop kar zadovoljiv in sem seveda zadovoljna tudi s tretjim mestom."

Komentarjev 2
  • texpower007 09:50 16.januar 2014.

    zakaj je Fak! pa klicaj zraven? A ste hotli bit smešni?

  • Rok Kuserbanj 00:52 29.december 2013.

    http://MegaStoon.Com/?share=237487