Šport
25 ogledov

Tretji poizkus, tokrat z Jeseničani

Pivovarna Union Ice Fest PROZVOK / 3DKOZIN
Hokejisti Telemach Olimpije naj bi jutri le odigrali tekmo pred parlamentom. Na velikem derbiju državnega prvenstva se bodo pomerili z Jeseničani.

Potem ko so v ljubljanskem hokejskem klubu Telemach Olimpija dvakrat morali odpovedati načrtovani tekmi zimskega festivala na prostem oziroma ju zaradi slabih vremenskih razmer prestaviti v dvorano Tivoli, bodo v četrtek spektakel na prostem vendarle izvedli. Za točke državnega prvenstva se bosta merili domača in jeseniška ekipa.

Tekma Telemach Olimpija - Sij Acroni Jesenice je bila načrtovana kot tretja v nizu treh na Pivovarna Union Ice Festu, kot je uradno ime festivala na prostem. A zaradi neugodnih vremenskih razmer, pretoplega vremena, dežja in težav s tehniko za hlajenje sta obračuna s Fehervarjem in Celovčani v ligi Ebel splavala v dvorano Tivoli.

Zdaj so iz ljubljanskega kluba sporočili, da tretja tekma bo, ne glede na to, kakšno vreme bo v prestolnici v četrtek. Dvoboj zelenih in rdečih, s katerim spet počasi oživljajo tradicijo nekoč enega največjih športnih spopadov v državi, bo imel še poseben mik, saj bo tekma ob 50-letnici zadnjega obračuna med zmaji in železarji na prostem (takrat so zmagali Gorenjci z 8:1).

Gostitelji bodo po napovedih nastopili v polni postavi, s kakršno igrajo v ligi Ebel, čeprav v DP sicer Telemach Olimpija nastopa z drugo postavo. Tekma se bo začela ob 19.15, dogajanje na drsališču na Trgu republike pa že ob 17. uri. Iz ljubljanskega kluba so sporočili še, da so vstopnice za sedišča za tekmo že pošle, navijačem pa so še na voljo vstopnice za stojišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.