Šport
13 ogledov

Tri finala na EP do 23 let

Maruša Mišmaš EPA
Luka Janežič (Kladivar) na 400 m, Maruša Mišmaš (Mass) na 3000 m zapreke in Robert Renner (Kladivar) v skoku s palico so se na 10. evropskem prvenstvu za mlajše člane, ki se je začelo v estonskem Tallinnu, zanesljivo uvrstila v finale. Vsi trije bodo tekmovali v soboto popoldne.

Luka Janežič je zmagal v prvi skupini na 400 m in s 45,93 sekunde dosegel drugi čas med vsemi. Hitrejši je bil le Francoz Thomas Jordier (45,59), zmagovalec druge skupine. Maruša Mišmaš je bila tretja v drugi skupini na 3000 m zapreke in se je v finale uvrstila s skupno šestim časom (9:59,23). Robert Renner je imel izenačen deseti dosežek v skoku s palico. Začetno višino na 4,80 m je izpustil, na petih metrih pa je bil uspešen prvič, nato pa ni skakal na 5,10 in 5,20 m.

Ostali slovenski predstavniki so izpadli po prvih nastopih. Jan Petrač (Mass) je bil na 1500 m deseti v drugi skupini in je skupno dosegel 20. čas (3:49,21). Za finale je bilo potrebno teči 3:45,83. Nuša Maver (Kladivar) je delila 25. mesto v skoku s palico. Preskočila je 3,70 m, za finale pa bi morala preseči 4,10 m, kar je 10 cm nad njenim osebnim rekordom. Jan Kramberger (Mass) je bil 27. na 100 m (10,84).

"Z nastopom sem zadovoljen. Ko sem zvedel, da kvalifikacije vodijo neposredno v finale in ne bo polfinala, sem se zavedal, da je najbolje, da zmagam v skupini. Ustreza mi, da bo le še en tek. Želel sem tudi teči okrog 46 sekund. S časom sem zelo zadovoljen, saj sem še enkrat premagal mejo 46 sekund. Tehnično se mi je zdel tek lep in ga bi lahko primerjal s tistim iz Velenja, kjer sem v začetku meseca dosegel normo za svetovno prvenstvo," je pojasnil Janežič.

Mišmaševa je tekla v močnem nalivu. "Zadovoljna sem z uvrstitvijo v finale. Bilo je zelo zanimivo danes. Deževalo je 'na polno', in celotna steza je bila zalita z vodo. Prvih nekaj krogov sem še lovila pravi občutek pri preskakovanju zaprek, ampak potem sem se ogrela in je šlo. Vedela sem, da lahko tečem veliko bolje kot v Velenju, ko sem bila čisto prestrašena in obupana. Žal mi je, da nisem v taki formi, kot sem bila pred poškodbo, a tako pač je. V finalu bom dala vse od sebe," je pojasnila Mišmaševa. V Velenju je bila 1. julija na prvi tekmi na 3000 m zapreke po poškodbi gležnja v začetku maja zadnja, šesta (10:28,45).

"Imeli smo težave pri ogrevanju zaradi močnih sunkov vetra s strani in močnega dežja, ki je povzročil, da kar nekaj tekmovalcev ni zmoglo začetne višine. Sam sem začel skakati na petih metrih in preskočil letvico v prvem poskusu. Izkazalo se je, da je bilo to dovolj za uvrstitev v finale. Zame je bilo to idealno, saj so po mojem skoku prekinili tekmovanje in ga nadaljevali kar precej kasneje, ko sem se že ohladil," pa je dejal Renner.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.