Slovenija
36 ogledov

Tri različne cene za enak telefon pri istem ponudniku

Telefon Žurnal24 main
Mobilnik znamke Huawei ste lahko pri enem od trgovcev v zadnjem pol leta kupili po več različnih cenah, a pozor, cene se niso le nižale.

Bralec, ki je kupil nov telefon konec avgusta, nas je opozoril, da je sam za telefon odštel približno 15 odstotkov manj kot ga je trgovec Big Bang nato ponujal naslednji mesec: "Ker načeloma velja, da se cena elektronskih izdelkov s časom znižuje, je takšno postavljanje cen nenavadno." Cena za omenjeni telefon je trenutno ponovno znižana - po petih mesecih pa je še vedno devet centov višja od tiste, ki jo je v avgustu plačal bralec.

Na vprašanje, kaj vpliva na spreminjanje cen artiklom, v Big Bangu odgovarjajo, da je redna cena telefona pametnega telefona Huawei Ascend P7 399,99 evrov, v obeh primerih, ko sta bili ceni nižji, pa je šlo za akcijsko ponudbo. "V primeru da telefon oglašujemo, na primer v tisku, TV reklami, pomeni, da je izdelek v akciji, zato mu temu primerno tudi znižamo ceno. Ker morajo biti vse akcije časovno opredeljene, ceno izdelka po končani akciji zopet vrnemo na redno ceno."

Pametni telefon je bil tako v avgustu prav zares v akciji, nato so ceno vrnili na redno ceno. Konec leta pa se je trgovec zopet odločil za akcijo, pri trgovci dodajajo, da je znižana redna cena tudi tokrat zagotovljena le za določeno časovno obdobje, ki je seveda navedeno na oglasu.

Komentarjev 3
  • tecumseh_1975 09:44 24.december 2014.

    No, ne moremo enačiti cene novega telefona v trgovini s tem da bo kupec eventuelno rabljen telefon poskusil prodati na Bolhi. To sta dva povsem ločena koncepta prodaje.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 02:08 24.december 2014.

    in zakaj naj bo vesel? če ga kot rabljenga proda ga bo še vedno mogu vsak mesec dat za manj. kvečjemu je trgovina lahko vesela.ja pač nekak nerealno je ane da je cena v neki trgovini praktično nespremenjena realna ...prikaži več vrednost takega telefona pa pada. v Sloveniji vse pride z zamikom..tud padec cen. Pač "enotni evropski trg" ni tako zelo enoten.

  • tecumseh_1975 17:17 23.december 2014.

    in kaj bi zdaj kupec in vi radi povedali s tem člankom? Da misli da je pameten ker je kupil pametni telefon in da lahko pametuje o cenovni politiki neke trgovine? Vesel naj bo da telefon drži ceno, ne? Amazon ...prikaži večzon cene spreminja tudi do trikrat na dan.