Šport
25 ogledov

Tri Slovenke v finalni vožnji

Ana Bucik EPA
Na Semmeringu je bila na sporedu slalomska vožnja za dekleta. Znova je slavila Američanka Mikaela Shiffrin.

Američanka Mikaela Shiffrin ostaja slalomska kraljica. V avstrijskem Semmeringu je zmagala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark. Slovakinja Veronika Velez-Zuzulova je bila še na tretjem slalomu v tej sezoni druga. Tudi na četrtem slalomu v novi sezoni se je na stopničke zavihtela Švicarka Wendy Holdener. Točke so osvojile tri Slovenke.

Shiffrinova je na tem avstrijskem prizorišču v treh dneh vpisala tri zmage, zmagala je na obeh veleslalomih ter trojček zmag potrdila še s pravo malo slalomsko mojstrovino, ko je zmagala kljub vožnji z napakami v zgornjem delu proge. Enaindvajsetletna Američanka je vpisala še 26. zmago v svetovnem pokalu, kolikor jih denimo ima tudi najboljša slovenska alpska smučarska vseh časov Tina Maze.

Shiffrinova je na vseh treh tekmah v Semmeringu zmagala po tem, ko je vodila po prvi vožnji. Vodilna smučarka in slalomistka v slalomu ne pozna poraza, saj je vpisala še rekordno 12. zaporedno zmago v tej disciplini.

Slovenske alpske smučarke so letošnje leto sklenile z lepim ekipnim uspehom. Prav vse tri slovenske finalistke, Maruša Ferk, Ana Bucik in Meta Hrovat, so v finalu pod žarometi četrtega slaloma v sezoni prišle v cilj in se torej vpisale med dobitnice točk. Ferkova je tekmo končala na 23. mestu, Bucikova je bila 24., Hrovatova pa 28.

Ferkova je v drugi vožnji pridobila pet mest, Bucikova pa izgubila štiri. Osemnajstletna Hrovatova je bila že po prvi vožnji 28., v svojem drugem slalomu med elito pa tako prišla do prvih treh točk v svetovnem pokalu. Četrta Slovenka na startu Klara Livk prve vožnje ni končala in je ostala brez uvrstitve.

Semmering je gostil zadnjo letošnjo tekmo v svetovnem pokalu. Naslednji ženski slalom bo 3. januarja na Sljemenu nad Zagrebom.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.