Šport > Košarka
18 ogledov

Tri 'slovenske' zmage

jaka blažič Profimedias
Trije slovenski košarkarji so se v 16. kolu veselili zmag svojih moštev.

Trije slovenski košarkarji so se v 16. krogu evrolige razveselili zmag. Alen Omić je k uspehu Anadolu Efesa proti Galatasarayju s 84:73 prispeval 6 točk. Na domačem igrišču je bila uspešna tudi Baskonia, ki je s 102:70 ugnala Unics Kazan, Jaka Blažič je prav tako dosegel 6 točk, medtem ko je Brose Baskets, brez Alekseja Nikolića, s 85:65 premagal Barcelono.

Baskonia je v evroligi še enajstič zmagala. Proti Unicsu iz Kazana so bili ves čas v vodstvu, blestel je Rodrigue Beaubois, ki je v prvem polčasu dosegel 17 točk, do konca tekme pa 29. Blažič je bil na igrišču dobrih 15 minut. Zadel je dve trojki, imel skok in dve podaji. V slabi ekipi Unicsa je Keith Langford dosegel 19 točk.

V istanbulskem obračunu je Anadolu Efes do svoje devete letošnje zmage v evroligi prišel brez večjih težav, saj je vodil praktično vso tekmo. Svojo priložnost je dobro izkoristil tudi Omić, ki je ob šestih točkah imel še dva skoka in dva bloka, najbolj učinkovit igralec domače ekipe pa je bil Bryant Dunston s 17 točkami, v ekipi Galatasarayja, ki je ostala le pri štirih zmagah, jih je 20 dosegel Sinan Guler.

Nikolić ni sodeloval pri zmagi Brose Basketsa v srečanju z Barcelono, ki je bila ves čas v podrejenem položaju. Nemški prvaki so bili ves čas bolšji nasprotnik, z 20 točkami sta se najbolj izkazala Darius Miller in Janis Strelnieks, s 13 skoki in 17 točkami pa je navdušil tudi Nicolo Melli. V razglašeni ekipi Barcelone je izstopal le Tyrese Rice z 19 točkami. Za Brose Baskets je bila to sedma zmaga v evroligi, medtem ko je Barcelona devetič ostala praznih rok.

Maccabi je do šeste zmage prišel proti Darušafaki. Najbolj zaslužen za zmago s 93:92 je bil Sony Weems, ki je ob 24 točkah imel še osem podaj, v gostujoči ekipi, ki je ostala pri osmih zmagah, je Will Clyburn dosegel 17 točk, pohvale pa si je zaslužil tudi Ante Žižić, novinec v ekipi Davida Blatta, ki se je ob svojem debiju izkazal s 14 točkami in devetimi skoki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.