Šport > Nogomet
27 ogledov

Tri tekme prepovedi za Jaro

Edison Cavani in Gonzalo Jara EPA
Branilec je po prejeti kazni treh tekem, ki mu jih je prisodila konfederacija južnoameriškega nogometa (CONMEBOL), že zaključil z nastopi na Copi Américi.

Disciplinska komisija južnoameriške konfederacije CONMEBOL je čilskega reprezentanta Gonzala Jaro kaznovala s tremi tekmami prepovedi igranja, zato je za člana nemškega Mainza Copa América po odmevnem incidentu v četrtfinalu kljub napredovanju Čila že končana, izpustil pa bi tudi morebitno finalno tekmo.

Branilca domače reprezentance je prijavila Urugvajska nogometna zveza (AUF) po dvoboju z Edinsonom Cavanijem, v katerem je Jara napadalca uspel sprovocirati z vtikanjem prsta v njegovo zadnjico, član Paris Saint-Germaina pa je burno reagiral in dobil drugi rumeni karton.

Urugvajci so Jaro prijavili zaradi nešportnega vedenja, zaradi katerega je CONMEBOL igralcu prisodila tudi 7.500 dolarjev denarne kazni. Čile bo, če mu uspe v ponedeljek napredovati v finale, odigral največ dve tekmi na domačem turnirju, zato bo Jara tretjo tekmo kazni odslužil v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

CONMEBOL je potrdila, da bo o pritožbi Čilske nogometne zveze (ANFP) glede nešportnih potez nogometašev in ostalih članov ekipe Urugvaja, zaradi katerih so jih prijavili pri vodstvu tekmovanja, odločala šele po finalnem obračunu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.