Šport
9 ogledov

Tri tekme, tri zmage

Tekma Slovenija - Ukrajina
1/8
Simon Maljevac
Slovenska izbrana vrsta je priprave na svetovno prvenstvo v Španiji odprla s tremi zmagami. Po Kanadi in Gruziji je padla še Ukrajina.
Slovenska reprezentanca je na pokalu Adecco zabeležila tri zmage, za konec ji je morala priznati premoč tudi Ukrajina, ki je na Eurobasketu 2013 osvojila šesto mesto. Izbranci Jureta Zdovca so slavili s 64:51.
 
Dvoboj je bil kar precej časa izenačen, v zadnji četrtini pa so se izpolnile napovedi selektorja, ki je med tekmo ponavljal, da bo ob odlični obrambi naposled stekla tudi igra v napadu. Po delnem rezultatu 15:4, v napadu je bil razigran Klemen Prepelič, odlično pa je igro vodil Jaka Klobučar, so Slovenci sredi četrte četrtine povedli za 18 točk in tekma je bila odločena. "Težka tekma proti Ukrajincem je bila zelo dobrodošla v tej fazi priprav, saj smo morali za zmago preliti veliko znoja. Slabo smo začeli, a smo v nadaljevanju srečanja ujeli ritem v napadu in vztrajno višali prednost. Pred nami je pot na Kitajsko in nove zahtevne tekme, na katerih bomo skušali prikazati dodaten napredek v naši igri," je dejal Prepelič, ki je k zmagi prispeval 20 točk.
 
Na pokalu Adecco so sicer  veliko priložnosti dobili mlajši košarkarji, tudi Aleksej Nikolić: "Tekma je bila veliko bolj fizična kot srečanji proti Gruziji in Kanadi. Skozi celotno srečanje smo stopnjevali ritem in prišli do lepe zmage. Sam skušam izkoristiti vsako minuto, ki mi jo nameni selektor in upam, da bom čim dlje ostal v kadru članske izbrane vrste."
 
Slovensko reprezentanco zdaj čaka pot na Kitajsko, kjer se bo na turnirju pomerila z Rusijo, Angolo in domačo izbrano vrsto. Pot na Daljni vzhod bosta izpustila Goran Dragić in Erazem LorbekTomaž Bolčina pa se je zaradi težav s kolenom že poslovil od reprezentance.
 
"Imamo še ogromno rezerv tako v obrambi kot v napadu, saj smo postavili šele trideset odstotkov sistemov. Reprezentanc proti katerim smo se pomerili na tem turnirju nikakor ne gre podcenjevati, čeprav so precej taktizirale. Tudi sam sem veliko menjaval, saj sem želel začutiti kako razmišljajo igralci in jih čim boljše vključiti v sistem igre. Pred nami so tekme na Kitajskem, ki jih bomo odigrali maksimalno profesionalno. Čeprav imamo malo časa za treninge, menim, da to ni velik minus, saj šele skozi tekme in analize po njih vidimo kje smo. Tako igralci kot tudi trenerski štab smo bolj osredotočeni na popravljanje napak," je po zadnji tekmi pokala Adecco dejal Zdovc.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.