Svet
15 ogledov

Tri ženske v ujetništvu živele več kot 30 let

policija britanija anglija Shutterstock
Iz hiše na jugu Londona je policija rešila tri ženske, ki naj bi jih starejši par več kot 30 let imel v ujetništvu.

Tri ženske so še vedno pod vplivom zelo travmatične izkušnje. Gre za 69-letno Malezijko, 57-letno Irko in 30-letno Britanko, ki jih je policija odpeljala na varno lokacijo. Osumljenca, 67-letni moški in prav toliko stara ženska, naj bi jih na svojem domu zadrževala več kot 30 let. Policija ju je danes zjutraj aretirala zaradi suženjstva in služabništva. Sporočili so še, da aretirana nista britanska državljana.

Poklicale na pomoč

Policiji je oktobra organizacija Freedom Charity posredovala informacije o klicu neke ženske, ki jim je zaupala, da jo več desetletij zadržujejo proti njeni volji v hiši v Londonu. Policisti so namig preverili in odkrili lokacijo hiše. S pomočjo pogajanj, ki jih je vodila omenjena organizacija, so vse tri ženske odpeljali na varno.

Ženske so bile močno travmatizirane. Po tem, ko so jih 25. oktobra rešili iz hiše groze, so jih premestili na varno lokacijo. Policija je pozdravila dejanja organizacije Freedom Charity in skupaj z njimi nudi podporo žrtvam, ki so, kot kaže, bile v ujetništvu več kot 30 let.

Policija je začela obsežno preiskavo, da bi se dokopala do dokazov o obtožbah. Kot so dejali, se je ena od žrtev odločila poklicati organizacijo Freedom Charity potem, ko je na televiziji videla njihov dokumentarec o porokah pod prisilo.

Tridesetletnica vse življenje v ujetništvu

30-letna ženska je najverjetneje vse svoje življenje preživela v hiši in ni nikoli videla zunanjega sveta. Par je ženske budno nadzoroval. Policija domneva, da sta ženskam dovolila nekaj "nadzorovane svobode".

Njihovo okrevanje je počasno, prav zato policija od njih še ni dobila odgovorov na veliko vprašanj. Zaenkrat domnevajo, da niso v sorodu.

Bali so se, da ne bodo hotele oditi

Aneeta Prem, predstavnica organizacije, je za Sky News dejala, da jih je ženska klicala skrivaj in vedno ob istem času, ker "so imele občutek, da so v veliki nevarnosti". "S pomočjo policije smo jih lahko rešili," je dejal Premova. Med prvim klicem in njihovo rešitvijo je minil teden dni.

V organizaciji so se bali, da ženske na koncu ne bodo hotele oditi, saj so bile toliko let zaprte v zelo težkih pogojih. Podrobnosti o rešitvi Premova ni podala. Dejala je le, da so ženske lahko same šle iz hiše, kjer so jih čakali predstavniki Freedom Charity in policija.

Sosedi o tem, kaj se je dogajalo za štirimi zidovi hiše v njihovi ulici po mnenju Premove niso vedeli. "Ena od stvari glede življenja v našem glavnem mestu je, da ljudje ne vedo, kaj se dogaja za sosedovimi vrati." Kot je dejala, je bil hiša "navadna hiša, v navadni ulici, ki ni nobenega kakorkoli vznemirjala".

Premova je ujetništvo opisala z besedami domače suženjstvo in poudarila, da do sedaj niso omenjale spolne zlorabe, kar je potrdila tudi policija. Kot je dejala Premova, so se ženske na smrt bale para, ki jih je zadrževal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.