Slovenija
101 ogledov

Triglav bo moral Matjažu Rakovcu plačati in ga vzeti nazaj v službo

Slovenija 02.04.2012 Matjaz Rakovec predsednik uprave, protokolarni podpis pogod Saša Despot
Delovno sodišče je Matjažu Rakovcu prisodilo odškodnino, vzeti pa ga morajo tudi nazaj v službo. Zavarovalnica Triglav napoveduje pritožbo.

Po tem ko je tudi višje sodišče pritrdilo, da je bila razrešitev Matjaža Rakovca s položaja nezakonita, mu je delovno sodišče zdaj prisodilo še odškodnino. Kot je razvidno iz sodbe, ki jo je objavil Požareport, bo moral Triglav Rakovca pozvati nazaj na delo in mu za nazaj plačati vse prispevke. Poleg tega pa mu pripadajo tudi vse neizplačane plače z obrestmi v višini skoraj pol milijona evrov.

Zoper odločitev delovnega sodišča se bo Zavarovalnica Triglav pritožila.

Rakovca je predlani maja nadzorni svet odpoklical zaradi "poslovno-ekonomskih razlogov", a kot je povedal predsednik nadzornikov Mihael Perman so bili nadzorniki najbolj nezadovoljni z njegovo neodzivnostjo. Od njega namreč niso dobili "ustreznih informacij o nekaterih stvareh".

Rakovec se je obrnil na sodišče, ki mu je nato lani pritrdilo, daje bil njegov odpoklic z mesta predsednika uprave brez pravnega učinka, saj Rakovec ni bil razrešen iz upravičenih krivdnih razlogov in ne iz ekonomsko-poslovnih razlogov. Zaradi pomanjkanja pravnega interesa pa je višje sodišče zavrglo zahtevek Rakovca o imenovanju začasnega predsednika Uprave Zavarovalnice Triglav.

Komentarjev 5
  • dragec 15:00 19.avgust 2016.

    takoj pristopiti k prodaji te lopovske družbe

  • allstarr111 11:35 19.avgust 2016.

    to se lahko samo slikaš za ribiško, da pri nas kdo kadarkoli za karkoli odgovarja, razen če boš en sendvič v štacuni spizdo, pol pa boš občutiv gnev slo krivosodja, tapravi pa itak tja niti ne pridejo, razen če rabijo ...prikaži več kak dodaten eur za odškodnino.

  • izRODEk 23:03 18.avgust 2016.

    Znan je primer bebavega župana podobnikove stranke v zaplankanem zdraviliškem mestu.Odpustil je sodelavca takoj po nastopu mandata, ker ni bil po njegovem okusu. Vmes je na njegovo mesto zaposlil drugega (itak politično pravovernega), dodatno pa zaslužek omogočil še enemu strankarskemu ...prikaži več kolegu kot zunanjemu svetovalcu.Odpuščeni je po dolgotrajnem sodnem postopku dokazal svoj prav, pokasiral vse plače za 7 let nazaj, zdaj bo tožil še za odškodnino, ima polno kartoteko Lexaurin težav ipd., zmanjšana aktivnost....BISTVO: Župan je še vedno župan in ne bo za nič odgovarjal. Volilci praktično ne vedo, kaj se je zgodilo. Ker jim ni niče povedal. Občinski svet je tiho, ker imajo od nastavljenih poslov vsi koristi.Only in Butale, pardon, Slovenistanu.