Slovenija > Črna kronika
60 ogledov

Trije 17-letniki poskušali oropati zlatarno

Pištola airsoft PU Kranj
S pištolo so od prodajalke zahtevali zlatnino.

Zlatarno na Cesti Staneta Žagarja v Kranju so po ugotovitvah policistov 25. januarja poskušali oropati trije 17-letniki iz Kranja. Dva sta s pištolo od prodajalke zahtevala zlatnino, tretji pa ju je varoval pred vhodom.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, so takoj po poskusu ropa – v katerem prodajalka roparjema ni izročila zlatnine, ampak je sprožila alarm, ki je storilca pregnal – začeli zbirati obvestila in iskati osumljence. Policisti so pridržali tri mladoletne osumljence, jih zaslišali in pri njih opravili hišne preiskave. Zasegli so pištolo airosft, ki je bila uporabljena pri poskusu ropa, več predmetov, ki izvirajo iz drugih kaznivih dejanj, in manjšo količino prepovedane droge.

Zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja poskusa ropa bodo policisti zoper mladoletnike napisali kazensko ovadbo. Za omenjeno kaznivo dejanje jim grozi kazen od treh do 15 let zapora, hkrati pa policisti zbirajo obvestila še o drugih kaznivih dejanjih, ki naj bi jih osumljenci zagrešili.

Komentarjev 3
  • graff 17:27 05.februar 2013.

    V podalpski banana republiki velja:kolikor sodnikov poznaš, toliko veljaš.

  • punca05 12:23 05.februar 2013.

    zelo dobro napisano...ni kaj dodati mph

  • mph 12:09 05.februar 2013.

    Verjetno so bili lačni pa so rabili za sendvič. :-) V ostalem pa bi bilo temeljito za preverit odgovornost staršev, ki jo imajo sicer tudi po zakonu do polnoletnosti in ugotoviti koliko so morda oni prispevali k tem mladoletnim kriminalcem. ...prikaži več Kajti eno je kraja v trgovini čokoladice, nekaj čisto drugega pa je oborožen rop s pištolo, ki jo je bilo tudi potrebno nabavit.Ah, kje so stari dobri časi, ko so zaporniki dobili kroglo okrog noge in kramp v roke ....