Šport
19 ogledov

Hrvaški rekreativci prekolesarili 3000 km

hrvaška soči predstavitev EPA
Trije pogumni hrvaški rekreativni kolesarji so v četrtek prispeli v Soči, potem ko so pot od Zagreba do prizorišča letošnji olimpijskih iger opravili kar s kolesi.

Mladen Gaćeša, Marko Mitić in Tomislav Barbić so ob tem prekolesarili 3000 kilometrov in za pot porabili 33 dni. O svoji poti so obveščali preko spletne strani, domov pa se bodo vrnili z letalom. Zdaj bodo nekaj dni na prizorišču, si ogledali tekmovanja, z mislimi pa so že v Riu de Janeiru. Tokratno pot so opravili v 30 etapah in pri tem do Rusije prečkali Romunijo, Moldavijo in Ukrajino.

Ameriški drsalec obožuje hitro prehrano

soči drsanje shani davis | Avtor: EPA EPA
Zvezdnik hitrostnega drsanja Shani Davis iz ZDA se požvižga na zdravo prehrano in se v olimpijski vasi večkrat ustavi na oddelku hitre prehrane. Dvakratni olimpijski prvak na 1000 metrov ima nadvse rad ocvrte perutničke, hamburgerje in pečen krompirček, ki ga v restavraciji olimpijske vasi ponujajo nekateri pokrovitelji Mednarodnega olimpijskega komiteja. "Tam ne jem vsak dan, mi je pa všeč tu in tam. Verjetno bom v fast food zahajal, tudi ko bom starejši," je dejal 31-letni Davis.

Justin tuhtal o možnostih prevoza

Zaradi omejenega števila oseb, ki so lahko nastanjene v olimpijski vasi, številni spremljevalci stanujejo po hotelih. Tako tudi Toni Justin, ki v vlogi serviserja Elana skrbi za slovensko skakalno reprezentanco. "Prvi dan sem porabil za to, da sem potuhtal, kakšen prevoz bom uporabljal, da bom čim prej in čim lažje prišel na tekmovališča. Prevoza za olimpijce, ki je najustreznejši, zaradi oddaljenosti hotela od olimpijske vasi pač ne morem uporabljati," je dejal Justin, ki je bil vesel, da je dobil vso potrebno opremo na tekmovališče še pred prvim treningom skakalcev.

Muršak razume rusko, govori slabo

Slovenski hokejist Jan Muršak je del svoje športne poti preživel tudi na Češkem. "Znam tudi češko, tako da sedaj v pogovoru z Rusi včasih kar malo pomešam besede. Rusko razumem, ne govorim pa dobro. Tudi zato, ker je v ekipah KHL vedno nekaj tujcev, ki se med seboj več družimo, naš pogovorni jezik pa je angleški," je pojasnil Muršak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.