Projekti
248 ogledov

Trije nasveti proti izpadanju las

lasje Shutterstock
Normalno je, če na dan izgubite od 50 do sto las. Če pa se zbujate na vzglavniku, polnem las, in če je po krtačenju polna las tudi vaša krtača, poiščite vzroke za izpadanje in se težave lotite s pomočjo spodnjih nasvetov.

Stres in hormonske spremembe so pogosto glavni razlog za izpadanje las pri ženskah, zato ni nič nenavadnega, če te opazijo povečano izpadanje las v obdobju menopavze. Med krivce lahko prištejemo tudi padec imunskega sistema, različne okužbe in stranske učinke jemanja določenih zdravil, povečano izpadanje las pa je lahko tudi pokazatelj, da se ne prehranjujete pravilno. Jeste zadosti živil, bogatih z vitamini in minerali? Uživajte veliko sadja in zelenjave, mlečne izdelke, kot sta jogurt in skuta, ter pusto meso.

Vzrok je lahko tudi napačna nega

Tudi prepogosta menjava barve za lase, redna in predvsem nepravilna uporaba likalnika ter napačna uporaba lasne kozmetike so lahko razlogi, da vaši lasje izpadajo bolj kot običajno. Omenjene napake lahko povečajo krhkost las, zaradi česar se lahko lomijo, v nekaterih primerih tudi čisto ob lasišču.

Če ste povečano izpadanje las opazili tudi pri sebi, upoštevajte spodnje nasvete, vsekakor pa se po pomoč odpravite tudi k dermatologu ali osebnemu zdravniku.

Previdno z glavnikom

Mokri lasje so še posebno občutljivi, tudi izpulijo se lažje, zato jih pred česanjem vedno najprej posušite. Lase razčešite z glavnikom z velikimi zobci, suhe lase pa razčešite s krtačo z naravnimi ščetinami.

Poskusite s prehranskimi dodatki in izdelki proti izpadanju las

Če je vaša prehrana osiromašena, vam verjetno primanjkuje cinka, niacina ter vitaminov B6, B12, A in E. Potrebe po njih zadovoljite z uživanjem prehranskih dodatkov, poskusite pa tudi z uporabo izdelkov proti izpadanju las, ki vsebujejo cink. Držite se nasvetov za uporabo in količine ne prekoračite. Takšni izdelki z aktivnimi sestavinami krepijo lasna vlakna od znotraj ter spodbujajo delitev in presnavljanje celic, pospešeni celični procesi v lasnih koreninah pa spodbujajo rast las.

Ne pozabite na masažo

Masaža lasišča naj postane del osnovne nege las. Lasišče boste najlažje zmasirali med umivanjem, s tem pa boste izboljšali njegovo prekrvavljenost, kar prav tako spodbuja rast las.

Komentarjev 1
  • Izpadanje Las 11:49 23.oktober 2014.

    Kaj točno povzroči preuranjeno izpadanje las in kateri so glavni vzroki plešavosti, si lahko preberete tudi na naslednji povezavi: http://www.izpadanje-las.com/novice/