Avto
6537 ogledov

Trik, da se vam okna v avtu ne bodo nikoli več rosila

Zamegljena stekla Profimedias
Lahko kupite razpršilo proti rosenju, a enako učinkovit pripomoček je v vsaki domači kopalnici.

Zagotavljanje optimalne vidnosti iz avta je eden temeljnih pogojev za varno vožnjo, zato je potrebno redno skrbeti za notranje in zunanje čiščenje vseh steklenih površin oken in redno ponastavljanje ogledal. 

Jeseni in pozimi nas zaradi vlage v zraku še posebej zjutraj pogosto čaka avto z od znotraj zamegljenimi stekli. Obstaja kar nekaj urbanih legend, katere alternative obstajajo nasproti namenskim sredstvom iz trgovine. Med njimi naj bi se za učinkovite izkazala uporaba mila, otroškega šampona, pene za britje in celo na pol prerezanega krompirja. Vsa ta sredstva naj bi bilo potrebno zgolj nanesti na steklo, razmazati in nato obrisati s čisto kuhinjsko brisačo do čistega.

ChrisFix, redni svetovalec takšnih in podobnih trikov na Youtubu, je sklenil opraviti z miti. Notranje steklo je tako obdelal z različnimi "sredstvi", nato pa poskušal z loncem vroče vode ugotoviti, katera taktika resnično deluje. 

Presenečenje dneva je prav gotovo moška pena za britje, saj je poleg namenskega sredstva edina učinkovito preprečila zarositev. Ne verjamete? Preverite video. 

 
Komentarjev 2
  • mph 22:21 25.oktober 2016.

    Če klima deluje, niti to ni potrebno, rekordno hitro razvlaži zrak. Problem pa je, da večina klim (razen webasto in še kakšnih) neha delovati pri okrog 4 ali 5 stopinj celzija. Potem pa nekaj malega pomaga pihanje, ampak ni ta pravo.

  • antitrust 17:42 25.oktober 2016.

    Ali pa če pihanje klime preusmeriš na šipe ?