Magazin > Lepota & telo
67 ogledov

Triki, da boste pojedli manj sladkarij

sladica Shutterstock
Vam pogosto zadiši nekaj sladkega? Ker se preveč sladkorja lahko hitro pozna na vaši postavi, pa tudi na vašem zdravju, s sladkarijami ne pretiravajte. Če se jim ne morete upreti, poskusite s spodnjimi triki.

 

Vsak dan sladica?

Če si dneva ne znate predstavljati brez sladic, potem je čas, da jih začnete izbirati premišljeno. Saj veste, kos torte vsak dan ne bo prinesel nič dobrega. Če se le da, za sladico izberite sadje ali pa skuhajte domač, ne preveč sladek kompot. Ko se boste navadili in za sladico jedli sadje, kos čokolade in druge pregrehe pa si boste privoščite le občasno, boste na dobri poti do vitkejše postave.

Privoščite si počitek

 Veliko jih po sladkih grižljajih poseže takrat, ko so utrujeni. Rešitev se torej skriva v počitku. Ponoči si privoščite dovolj kakovostnega spanca, če vas utrujenost zgrabi popoldne, pa si le privoščite 20-minutni počitek. Neka raziskava je namreč pokazala, da je želja po sladkem manjša pri tistih, ki dovolj spijo.

Jejte zelenjavo

Vsaj dva obroka na dan naj bosta sestavljena tudi iz zelenjave. Ta, podobno kot sladkor, v telesu sproži občutke zadovoljstva, za razliko od sladkorja pa telo napolni tudi s potrebnimi vitamini, minerali in vlakninami.

Manj soli

Radi mešate čips in slane prigrizke s čokolado in drugimi sladkimi grižljaji? Nič nenavadnega, saj sol poveča željo po sladkem. Da bi se izognili napadom želje po sladkem, izberite manj slano hrano.

Težave rešujte z glavo, ne s sladkarijami

Čeprav so sladkarije najpogostejša tolažba, pa te ne rešujejo težav in ne sprožajo dolgotrajnega zadovoljstva, saj se ta po prenajedanju pogosto prelevi v še večjo slabo voljo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.