Magazin > Lepota & telo
85 ogledov

Triki, s katerimi se v adventnem času ne boste zredili

večerja Profimedias
Približujejo se decembrski prazniki, med katerimi nikoli ne manjka dobrot. Da se med sladkanjem ne bi preveč zredili, si preberite, s kakšnimi triki si lahko pomagate pri ohranjanju teže.

Na večerjo nikoli s praznim želodcem

Psihologinja Carol Goldberg svetuje, da na večerjo ali zabavo nikoli ne pridete lačni, saj tako več pojeste. Če vseeno na zabavo pridete z 'luknjo v želodcu', najprej popijte vsaj dva decilitra vode in šele nato napolnite svoj krožnik.

Preusmerite pozornost

Veliko ljudi pozablja, da so praznične zabave v adventnem času še kaj več kot samo pojedina. Zabavajte se, pogovarjajte se s prijatelji, zaplešite … Naj hrana ne bo /osrednje središče vaše pozornosti.

Počasi in z občutkom

Ko jeste večerjo in vse prigrizke, ki so na voljo, bodite pozorni, koliko dejansko pojeste. Goldbergerjeva pravi, da je zelo učinkovito, če med grižljaji odlagate vilice ob krožnik, sicer vas, preden hrano dobro prežvečite, na vilicah že čaka naslednji grižljaj.

Uporabite manjši krožnik

Če je na voljo samopostrežni bife s hrano, izberite čim manjši krožnik, saj si tako ne boste naložili preveč hrane.

Omejite količino alkohola

Tukaj ideja omejitve alkohola ni povezana z opitostjo, temveč s samonadzorom. Več kot spijete alkohola, bolj boste sproščeni in hitro boste pozabili, da se ne želite zrediti. Zato pazite pri alkoholu, da vas zaradi tega ne bodo premamile prevelike količine alkohola.

Pri slaščicah bodite izbirčni

Goldbergerjeva meni, da je bolje pojesti manjšo količino sladic, ki so vam všeč, kot ogromno količino čisto vsega, kar je na voljo. Bodite izbirčni in si privoščite le najboljše.

Gibajte se!

Naj vas praznični čas ne zacementira na kavč. Kljub mrazu in padavinam se potrudite, da boste vsaj malo hodili, če že ne aktivno telovadili. Telo pripravite na to, da bo pokurilo kalorije, ki jih med prazniki pridno nabirate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.