Magazin > Lepota & telo
89 ogledov

Triki za boljši in trdnejši spanec

počitek Shutterstock
Pridejo dnevi, ko se ne moremo prostiti in umirjeno zaspati. Pri tem si lahko pomagamo z različnimi triki, ki nam pomagajo, da se umirimo in se prepustimo sanjam.

Skodelica čaja

Pred spanjem se prileže skodelica toplega zeliščnega čaja, ki pa ni preveč sladkan. Zeliščni čaj iz kamilice ali z dodatkom sivke nas lepo ogreje in pripravi na spanje.

Topla in dišeča kopel

Kad si napolnite s toplo vodo in dodajte dve žlici domačega jabolčnega kisa, deset kapljic eteričnega olja sivke ali pomaranče in pet kapljic eteričnega olja kamilice.

Pazite na hrano

Pred spanjem ne jejte težke hrane, zaradi katere bi težje zaspali, saj bo vaše telo imelo veliko dela s prebavo. Poleg tega se držite ur, ki ste si jih zadali, če ste se odločili da po osmi zvečer ne boste več jedli, se tega držite in telo se bo rituala navadilo.

Odrecite se zelju in olivam

Popoldne in zvečer se odpovejte hrani, ki nam pomaga ob dnevih, ko moramo dlje ostati budni. To so različna sladkana živila, čokolada, mastni siri, ribje jedi, slane jedi in podobno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.