Šport > Nogomet
21 ogledov

''To nikomur ni uspelo, razen Mariboru''

maribor zavrč prva liga slovensko prvenstvo bohar matjašič Nino Verdnik
Nogometaši Maribora se zasluženo veselijo uvrstitve v četrti krog kvalifikacij za Ligo prvakov, ki jim že zagotavlja nastop v Evropski ligi.

''Evropske tekme do decembra, tretjič zapored! Vrhunsko… Liga Europa je zagotovljena, bomo pa poskusili storiti vse, da bi prišli tudi do Lige prvakov. Zelo sem vesel, čestitam celotni ekipi, strokovnemu štabu in navijačem. Ustvarili so vrhunsko energijo, pravo zabavo na tribunah, nam dali dodatno energijo. Onemogočali smo napade Apoela, bili dobro postavljeni na igrišču in uspeli v namenu. Veselje je temu primerno. Evropa vedno izzove posebne občutke, zato je bilo tudi slavje po zadnjem sodniškem žvižgu tako čustveno,'' je za uradno stran slovenskega državenga prvaka povedal Marcos Tavares.

Bohar: Vidijo se rezultat dobrega dela

Damjan Bohar, novinec v vrsti vijoličastih, je dodal:  ''Tekma je bila nervozna, saj je bilo jasno, kaj prinaša. Ni lahko ostati zbran ves čas v takšnih trenutkih. Noge so postajale težje, ne zaradi teka, ampak pritiska. Vidijo se rezultati dobrega dela v klubu, tri zaporedne uvrstitve v skupinskem delu pomenijo podvig. To nikomur v Sloveniji ni uspelo in še dolgo ne bo. Razen Mariboru, seveda. Zame je res to zaenkrat vrhunec kariere, a se ne mislim ustaviti. Gremo z ekipo k novim podvigom. Ne želimo imeti podrejene vloge ne v play offu, ne potem v skupinskem delu. Pred toliko ljudmi še nisem igral, res čudovito doživetje. Gledalci te ponesejo in v takšnem ozračju nismo mogli slabo igrati.''

Viler: Ta ekipa ima nekaj več

Mariborčani zdaj čakajo na žreb, ki do določil njihovega tekmeca za uvrstitev v najelitnejše nogometno tekmovanje na svetu. ''Ta ekipa ima znanje, značaj. Ima nekaj več. V evforičnem ozračju, pred polnim stadionom so vsi pričakovali napredovanje in uresničili smo sanje. Tretje leto zapored v Evropi do decembra ni naključje. Lahko pa zdaj skušamo naskakovati Ligo prvakov. Za nami je že toliko evropskih tekem, toliko dragocenih izkušenj. Ljudje, ki bodo na drugi strani videli Maribor, bodo rekli, Maribor je stalnica v evropskih pokalih. In v Ljudskem vrtu bo vsakemu težko,'' je zaključil Mitja Viler.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.